Mesajul din partea UE privind aşteptarea reformelor reale de la guvernare, fie şi un pic diplomatic, constată franc impotenţa regimului actual de a produce schimbări pozitive pentru cetăţeni şi nu pentru gaşca din GBC, susţine vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Cel care a furat o bucată din puterea din spatele lui Voronin în 2006-2009, mai apoi a participat în toate coaliţiile oligarhice majoritare şi minoritare de guvernare din perioada 2009 – 2015, după ce doi ani unipersonal conduce ţara, a avut posibilităţi mai mult decât suficiente pentru a făuri o Moldovă în care oamenii ar vrea să trăiască. El a controlat în permanenţă Procuratura, CNA-ul, Banca Naţională, domeniile economiei, construcţiilor, transportului, dezvoltării regionale şi asistenţei sociale”, susţine vicepreşedintele Platformei DA.

„Uniunea Europeană nu poate aşteapta reforme de la un individ care cu certitudine în urma apariţiei justiţiei independente şi luptei reale cu corupţia va nimeri pe banca acuzaţiilor cu tot cu clanul lui mafiot”, a conchis Alexandru Slusari.

Amintim că miniştrii de Externe din UE care au examinat ieri, în cadrul unei şedinţe, situaţia din Republica Moldova şi-au exprimat regretul pentru faptul că autorităţile de la Chişinău au ignorat o parte dintre recomandările avizului Comisiei de la Veneţia privind implementarea sistemului electoral mixt. Oficialii europeni au cerut guvernării să asigure transparenţa în timpul alegerilor, să intensifice lupta anticorupţie şi să-i pedepsească pe cei implicaţi în jaful bancar, indiferent de afilierea politică.

Ultima dată când situaţia din Republica Moldova a fost discutată la Consiliul Afacerilor Externe al Uniunii Europene a fost acum doi ani. Atunci, guvernării i s-a cerut să accelereze implementarea reformelor şi să investigheze imparţial jaful din sistemul bancar.

Sursa:jurnal.md

(26 accesari)