Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a ţinut să-i dea o replică premierului Pavel Filip care a declarat că „în anumite bătălii” opoziţia trebuie să-şi unească eforturile cu cele ale guvernării. Acesta s-a referit la decizia Parlamentului European privind acordarea condiţionată a asistenţei de 100 de milioane de euro Republicii Moldova.

„Suntem gata să ne unim eforturile pentru rezolvarea problemelor social-economice cu care se confruntă cetăţenii. Platforma DA a propus un set de măsuri concrete pentru a rezolva problema miliardelor furate de la cetăţeni sub controlul vostru, anularea legii care îi impune pe cetăţeni să întoarcă banii furaţi în volum dublu, atragerea la răspundere a persoanelor responsabile de acest jaf, lansarea altei reforme a sistemului de pensii (pentru pensionari, nu pe spatele lor), un program complex pentru a scoate economia din subteran, lupta cu offshore-urile, susţinerea producătorilor şi fermierilor autohtoni, o decentralizare profundă a statului, lupta reală anticorupţie şi confiscarea extinsă a proprietăţilor obţinute ilegal de funcţionarilor, o adevărată reformă a justiţiei şi multe altele. Inclusiv şi pentru a îmbunătăţi în mod substanţial sistemul electoral actual”, a declarat Alexandru Slusari.

„Dar nu poate exista nicio unificare a eforturilor cu cei care încearcă cu orice preţ să rămână la putere, aruncând ţara într-o atmosferă de frică şi ducând-o la dictatură. V-aţi luptat la Bruxelles ca europenii să nu observe asta şi să continue să dea bani care oricum vor trece prin structurile guvernamentale. Noi ne-am luptat pentru ca europenii să ajute poporul nostru să împiedice instaurarea unui regim mafiot autoritar în Moldova. Vom continua să lupte pentru eliberarea ţării şi aducerea în faţa justiţiei a tuturor asupritorilor ei. Nürnbergul vostru este inevitabil”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Sursa:jurnal.md

(37 accesari)