Andrei Năstase: E greu să găsim în istoria noastră o noapte mai blestemată și mai nedreaptă decât cea din 6 iulie 1949

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a transmis un mesaj în memoria victimelor celui de-al doilea val de deportări din 1949 vor fi comemorate astăzi în Republica Moldova.

„E greu să găsim în toată istoria noastră o noapte mai blestemată, mai tristă și mai nedreaptă decât cea din 5 spre 6 iulie 1949”, afirmă Andrei Năstase.

„Mii de călăi ai regimului de atunci au bătut în ușile oamenilor, au pătruns în case și au întins armele spre oamenii pașnici, inclusiv spre copiii treziți din somn.

 A urmat lungul și chinuitorul drum al deportării. În marfare. În vagoane pentru vite. Fără apă, fără hrană, fără odihnă.

Statisticile seci ale arhivelor nu pot impregna în dosarele îngălbenite de timp tragedia fără margini pe care au suportat-o zeci de mii de oameni împietriți în durere.

Să aprindem, pentru ei, în inimile noastre câte o lumânare!”, spune Andrei Năstase în mesajul său.

Sursa:jurnal.md

(55 accesari)

Articole similare

Eveniment

Platforma DA, anchete privind evenimentele din RM; „O să sesizăm instituțiile internaționale despre dezmățul guvernării”

Eveniment

Mișcarea de Rezistență ACUM va înainta o petiție către UE, privind furtul miliardului, semnată de zeci de mii de cetățeni

Eveniment

Andrei Năstase, la întâlnirea cu ambasadorul SUA în RM: „Cei de la guvernare ne-au adus în pragul unui regim dictatorial”

Remember

17 ani de la atentatele din 11 septembrie; Continuă să apară noi imagini

Eveniment

Joseph Daul, după întâlnirea cu primarul ales al capitalei: „Situația din RM se îndreaptă de la rău la și mai rău”

Eveniment

Andrei Năstase: În cadrul Asambleei Politice a PPE am informat înalții funcționari ai UE despre acțiunile antiumane ale SIS

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *