Andrei Năstase, întâlniri cu Hahn, Mogherini și Tusk: „UE, hotărâtă să impună măsuri ce vor opri derapajele guvernării RM”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu Donald Tusk, Presedintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare, Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Thorbjorn Jangland, Secretarul General al Consiliului Europei. În cadrul acestei întâlnirii, la care au participat liderii Mișcării de Rezistență de la Chișinău s-a discutat situația alarmantă de la Chișinău.

„Derapajul democratic a atins apogeul după ce guvernarea a decis invalidarea alegerilor locale noi. Acum regimul încearcă să manipuleze partenerii de dezvoltare prezentând eronat cauzele acestei decizii mai mult decât abuzive. Este absolut evident că nu erorile legislative au condus la invalidarea alegerilor. Guvernarea nu mi-a permis să intru în Primăria municipală pentru că acolo sunt în derulare zeci și sute de scheme criminale ale mafiei imobiliare și toate urmau să fie stopate” – a spus Andrei Năstase.

„Putem spune cu tărie că suntem pe drumul cel bun, că oficialii europeni de primă mărime sunt hotărâți să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru a opri derapajele antidemocratice ale regimului de la Chișinău. Independența justiției, respectarea deplină a drepturilor electorale, adică validarea alegerilor perfect legale din capitală, stoparea instaurării unui regim autoritar, scoaterea instituțiilor din captivitate au fost subiectele fierbinți pe care le-am abordat în cadrul tuturor întrevederilor”- a comunicat liderul Platformei DA.

 „Am prezentat la aceste întâlniri nu doar propriile poziții și atitudini, ci și voința cetățenilor care ne-au mandatat în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul protestelor organizate de opoziția pro europeană și antioligarhică. În acest sens, am înmânat înalților demnitari Rezoluția votată de zeci de mii de oameni nemulțumiți de tentativa de instaurare în țara noastră a unui stat polițienesc. Esențială pentru toți a fost întelegerea faptului că prin nevalidarea alegerilor, prin furtul votului popular guvernarea oligarhică de la Chișinău s-a discreditat iremediabil. În același timp ne-am asigurat că apucăturile dictatoriale ale lui Plahotniuc și minciunile lui tirajate în capitalele europene nu vor mai fi tolerate. Dimpotrivă, orice deviere de la normele democratice va fi taxată cu toată determinarea.”- a spus Andrei Năstase în cadrul întâlnirii.

De asemenea liderii Mișcării de Rezistență de la Chișinău Andrei Năstase, Maia Sandu și Viorel Cibotaru au avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk. Oficialul European a asigurat că situația actuală din Republica Moldova este un subiect prioritar și acesta va fi examinat cu cea mai mare responsabilitate în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Întrevederile lui Andrei Năstase și ale colegilor săi cu oficialii europeni continuă și astăzi.

Andrei Năstase întâlniri
Andrei Năstase întâlniri1
năstase12
Sursa:jurnal.md

(2447 accesari)

Articole similare

Politic

Andrei Năstase, mesaj către medici după anunțul privind promovarea Silviei Radu: „Vă cunosc indignarea, dar rezistați”

Politic

Mesajul Maiei Sandu către primarii care i-au adresat o scrisoare critică: „Înțeleg la ce presiuni sunteți supuși”

Justiție

Candu, pus la zid la Atlantic Council: Nici pe vremea lui Voronin nu existau atâtea îngrijorări (VIDEO)

Justiție

Mesaj dur de la Washington: „Moldova se confruntă cu consecințele anulării alegerilor legitime câștigate de Andrei Năstase”

Politic

Alexandru Slusari: Plahotniuc și-a amintit de moldoveni în ajunul alegerilor după ce mai mulți ani și-a bătut joc de țară

Politic

Andrei Năstase, de Ziua Internațională a Democrației: În RM nu e un prilej de sărbătoare; Puterea poporului a fost uzurpată

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *