Andrei Năstase, la București: Acordarea capitalului public din România trebuie condiţionată în continuare de stat de drept

Acordarea capitalului public dinspre Bucureşti spre Chişinău trebuie să fie condiţionată în continuare de stat de drept, de democraţie și libertăţi.

Declarațiia îi aparține președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, și a fost făcută la dezbaterea desfășurată la București de către Fundația Universitară a Mării Negre, cu genericul: „Republica Moldova Azi. Integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”.

De la Chișinău, la dezbatere a participat și președinta PAS, Maia Sandu.

„Din 2014 încoace, România a devenit cel mai important partener comercial pentru Republica Moldova. România a contribuit la reabilitarea a peste 930 de grădiniţe, mai mult decât au făcut-o toate guvernările de la Chişinău în acest sens. România a donat, practic, a acordat Republicii Moldova peste 100 de milioane de euro, lucru foarte bun. Ceea ce cred eu către trebuie făcut este ca România să-şi schimbe puţin strategia faţă de Republica Moldova şi voi vorbi şi despre clasa politică pe care o îndemn la mai multă responsabilitate şi la mai multă maturitate în ceea ce priveşte Republica Moldova, la un mesaj comun pentru cei de dincolo, pentru că Republica Moldova nu este un stat oarecare”, a declarat Andrei Năstase.

„M-aş bucura dacă capitalul public din România ar fi condiţionat în continuare de stat de drept, de democraţie, de libertăţi, de ce nu, de susţinerea unor firme deja existente, a businessului de acolo, de ce nu, a Mitropoliei Basarabiei din Republica Moldova. M-aş bucura dacă acest capital public ar fi însoţit şi de capitalul privat”, a adăugat liderul Paltformei DA.

Sursa:jurnal.md

(31 accesari)

Articole similare

Social

Jurnal TV, în TOPUL celor mai urmărite posturi de televiziune // DOC

Eveniment

Andrei Năstase și Maia Sandu, în topul încrederii oamenilor; Blocul ACUM ar lua DUBLU față de PD la alegeri // SONDAJ

Eveniment

Lilian Carp: „Iurie Leancă este escorta de lux a politicii moldovenești de la 98 încoace” (VIDEO)

Eveniment

Andrei Năstase, întâlnire cu noul ambasador al SUA la Chișinău; „Am vorbit despre evoluțiile politice și sociale din RM”

Justiție

Raport privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE, VOTAT în Parlamentul European cu critici GRAVE la adresa regimului

Eveniment

Guvernarea de la Chișinău, pusă din nou la zid în Parlamentul European: Plahotniuc trăiește în lux, iar cetățenii în sărăcie

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *