Andrei Năstase, la televiziunea publică: „Nimic nu poate fi reconstruit în Moldova fără eradicarea completă a corupției”

Nimic nu poate fi reconstruit în Republica Moldova fără eradicarea completă a corupției. Astfel, în noul Parlament este nevoie de caractere adevărate, de oameni cu reputație impecabilă. Este opinia copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, expusă în cadrul dezbaterilor organizate aseară la postul public de televiziune.

În opinia lui Andrei Năstase, principalele probleme care trebuie abordate de urgență și rezolvate în Moldova sunt sărăcia, corupția și exodul. Toate aceste trei teme importante aflate pe lista scurtă a blocului ACUM, Platforma DA și PAS, vor fi prioritare pentru viitorul legislativ, numit de Andrei Năstase Parlamentul Liber al Republicii Moldova.

„În noul Parlament este nevoie de caractere adevărate, de oameni cu reputație impecabilă, cu reală expertiză și asumați public, cu fermitate și seriozitate, în favoarea unei societăți libere, democratice, cu adevărat orientate către cetățean, drepturile și libertățile acestuia”, a declarat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, având în vedere manipularea si dezinformarea mediatică și digitală la care sunt supuși cetățenii Republicii Moldova, se impune o reglementare foarte serioasă a spațiului mediatic, urmând cu precizie modele europene, verificate și conforme cu toate practicile și recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește libertatea de exprimare.

„Cei care se folosesc de „fake news” și manipulare, sub forma terorismului intelectual, trebuie să răspundă în fața justiției, indiferent dacă este vorba despre media tradițională sau despre internet. Vremea mincinoșilor, în Moldova, a trecut. Trebuie să scăpăm de ei, de toți mincinoșii”, a mai spus Andrei Năstase.

Apelul de final al președintelui Platformei Demnitate și Adevăr a fost unul simplu: „Ieșim masiv la vot, votăm cu toții și băgăm la pușcărie hoții!”.

Năstase, Moldova 1
Sursa:jurnal.md

(25 accesari)

Articole similare

Corupție

Maia Sandu: „Avem suspiciuni rezonabile să credem că regimul a încercat să ne otrăvească”

Justiție

Băsescu: Îmi pare rău că nu mai am cetățenie pentru a vota „ACUM”. Dar o va face soția mea Maria

Justiție

Veaceslav Negruța: Sfat util pentru Dorin și nea Mihai

Eveniment

Mesajul de mobilizare la vot al lui Andrei Năstase: „Duminică va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatură”

Eveniment

Maia Sandu, interviu în presa română: Vom învinge mișeii prin adevăr; Acest popor merită o guvernare nouă și un trai decent

Politic

30 de zile de arest pentru fostul șef de la MAI care i-a propus unui adolescent sex oral; Primele imagini după reținere

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *