Andrei Năstase: „Plahotniuc intenționează să mă excludă de la următoarele alegeri”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc intenționează să-l excludă din cursa electorală.

„Ceea ce știu eu și despre asta a vorbit și presa internațională, presa franceză pe sursele pe care le are la Consiliul Europei, Plahotniuc intenționează să mă excludă de la următoarele alegeri. Mai grav ar fi să excludă cele două partide și aceasta urmărește Plahotniuc, excluderea Platformei DA și PAS din competiție, pentru că înțelege că există niște riscuri majore și aceste riscuri au fost demonstrate în campania municipală, acolo unde am acționat în comun”, a menționat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 8.

Totodată, liderul Platformei DA a spus că „a fost adoptat un sistem mixt de vot, care a fost votat de Plahotniuc, Leancă și Dodon, care îl avantajează, în mod cert, pe Dodon. Și trebuie să înțelegem că Plahotniuc a făcut acest lucru pentru a-l întări pe Dodon și pentru a ne lăsa fără șanse. Din cele 11 circumscripții din Chișinău, nouă ar reveni socialiștilor. Și iată de ce când ieșim în stradă nu încetăm să cerem și ceea ce a cerut și Comisia de la Veneția, Parlamentul European și Consiliul European – anularea votului mixt”.

„Dacă nu se va produce schimbarea sistemului mixt sau dacă nu vor înțelege cei de la putere că într-o democrație reprezentativitatea contează și nu vor introduce turul doi, va trebui să analizăm foarte bine în ce măsură aceste alegeri vor mai fi democratice, vor mai fi încadrate în legislația națională, atunci trebuie să luăm o decizie – cum să participăm la alegeri”, a adăugat liderul Platformei DA.

Tot în cadrul emisiunii televizate, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să reacționeze de fiecare dată când sunt încălcate drepturile cetățenilor: „Îndemn societatea, atunci când sunt încălcate în picioare drepturile și libertățile omului să reacționăm și indiferent de drepturile cui sunt încălcate”.

Sursa:jurnal.md

(198 accesari)

Articole similare

Politic

Escortat pe ascuns, la 5:30, Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate; Avocați: Starea sa de sănătate e gravă

Justiție

Andrei Năstase: „Nu-i omenește ca cei de la guvernare să-și măsoare viața în miliarde, iar cei mulți în lacrimi și necazuri”

Politic

Andrei Năstase, mesaj către Diasporă: Mergeți la vot! Indiferent dacă v-ați înregistrat sau nu

Politic

Andrei Năstase, adresare către cetățeni: „Nimic nu poate opri un popor în drumul lui spre libertate!” // VIDEO

Politic

Inga Grigoriu: „Dragonul cu trei capete nu a avut curaj să meargă direct la oameni și să colecteze semnături”

Recomandat

Într-o țară plină de bodyguarzi, Andrei Năstase își face singur cumpărăturile la Piața Centrală // FOTO

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *