Andrei Năstase: „Plahotniuc intenționează să mă excludă de la următoarele alegeri”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc intenționează să-l excludă din cursa electorală.

„Ceea ce știu eu și despre asta a vorbit și presa internațională, presa franceză pe sursele pe care le are la Consiliul Europei, Plahotniuc intenționează să mă excludă de la următoarele alegeri. Mai grav ar fi să excludă cele două partide și aceasta urmărește Plahotniuc, excluderea Platformei DA și PAS din competiție, pentru că înțelege că există niște riscuri majore și aceste riscuri au fost demonstrate în campania municipală, acolo unde am acționat în comun”, a menționat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV 8.

Totodată, liderul Platformei DA a spus că „a fost adoptat un sistem mixt de vot, care a fost votat de Plahotniuc, Leancă și Dodon, care îl avantajează, în mod cert, pe Dodon. Și trebuie să înțelegem că Plahotniuc a făcut acest lucru pentru a-l întări pe Dodon și pentru a ne lăsa fără șanse. Din cele 11 circumscripții din Chișinău, nouă ar reveni socialiștilor. Și iată de ce când ieșim în stradă nu încetăm să cerem și ceea ce a cerut și Comisia de la Veneția, Parlamentul European și Consiliul European – anularea votului mixt”.

„Dacă nu se va produce schimbarea sistemului mixt sau dacă nu vor înțelege cei de la putere că într-o democrație reprezentativitatea contează și nu vor introduce turul doi, va trebui să analizăm foarte bine în ce măsură aceste alegeri vor mai fi democratice, vor mai fi încadrate în legislația națională, atunci trebuie să luăm o decizie – cum să participăm la alegeri”, a adăugat liderul Platformei DA.

Tot în cadrul emisiunii televizate, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să reacționeze de fiecare dată când sunt încălcate drepturile cetățenilor: „Îndemn societatea, atunci când sunt încălcate în picioare drepturile și libertățile omului să reacționăm și indiferent de drepturile cui sunt încălcate”.

Sursa:jurnal.md

(190 accesari)

Articole similare

Eveniment

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo

Eveniment

VIDEO: Mișcarea de Rezistență ACUM, flashmob la SIS, în legătură cu deportarea ilegală a cetățenilor turci

Politic

Năstase: Rețeaua de licee Orizont ar putea ajunge ținta unui atac raider de proporții; Consecințele vor fi extrem de grave

Interviu

Andrei Năstase: Povestea criminalului Plahotniuc se apropie de final // INTERVIU

Eveniment

Val Butnaru, detalii despre relansarea Jurnal TV: Noua grilă de emisiuni va furniza surprize despre care se va vorbi mult

Justiție

Circa 10 mii de semnături pentru petiția ACUM: „Solicităm instituțiilor UE să cerceteze furtul bancar din RM”

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *