După ce a depus ieri un denunț la Procuratura Generală, SIS și Inspectoratul General de Poliție, în legătură cu știrile false și campania de denigrare îndreptată împotriva sa, candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase, va sesiza astăzi și ambasadele și instituțiile internaționale acreditate la Chișinău.

„Nu trebuie ca democrația și viitorul copiilor noștri să depindă de niște știri false, de propaganda plătită din banii furați de la cetățeni”, a declarat Andrei Năstase la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Dacă acum apelează la minciuni, vă dați seama ce se va întâmpla ulterior? Va continua frauda, hoțiile, tot felul de construcții ilegale pe care intenționează să le facă prin Nistor Grozavu, așa cum s-a întâmplat până acum”, a adăugat Andrei Năstase.

Precizăm că, în ultima perioadă, au luat amploare acțiunile de denigrare a lui Andrei Năstase, prin crearea de pagini electronice false, prin intermediul cărora difuzează în spațiul public informații false și denigratoare.

Candidatul Platformei DA, susținut de PAS și PLDM, spune că daptele date constituie infracțiuni prevăzute în mai multe articole, precum încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, falsul informatic, frauda informatică, etc.

Andrei Năstase atrage atenția că, prin astfel de scheme criminale, au fost deturnate rezultatele mai multor scrutine din diferite țări ale lumii, dar și la alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 2016.

Sursa:jurnal.md

(21 accesari)