Candu, pus la zid la Atlantic Council: Nici pe vremea lui Voronin nu existau atâtea îngrijorări (VIDEO)

Moldova nu merge pe o cale corectă, iar atâtea îngrijorări cu privire la starea democrației în țara noastră nu au existat nici pe timpul regimului comunist în frunte cu Vladimir Voronin, consideră expertul Atlantic Council Timothy Fairbank.

El a ținut să-l contrazică pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a declarat la o ședință a Atlantic Council că „Republica Moldova merge pe calea corectă” și lucrurile „sunt mai bune decât în anii ’90 sau 2000”.

„Nu cred că Moldova este pe o cale corectă. Cred că sunt foarte multe probleme. Ați menționat (adresare către Andrian Candu, n.r.) că privind în trecut ar fi mai bine. Dar noi nu am avut niciodată alegeri pur și simplu anulate. Până acum în Moldova alegerile au fost destul de corecte, comparativ cu țările vecine. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva”, a declarat Timothy Fairbank, expert Eurasia Center, citat de Cotidianul.

El a ținut să precizeze că în anii 2000, când la putere era regimul comunist condus de Vladimir Voronin, lucrurile stăteau mai bine, iar alegerile puteau fi considerate unele libere.

„Nu cred că țara luptă cu adevărat cu corupția. Vorbim despre dispariția unui miliard. Omul de afaceri și politicianul Ilan Shor este responsabil pentru dispariția acelor bani. Și nu este în pușcărie astăzi. Este primar în funcție și face absolut tot ce vrea. Guvernarea îi permite să organizeze contraproteste la manifestațiile pe care le-am văzut acum câteva săptămâni. Despre ce fel de luptă cu corupția putem vorbi când vedem astfel de lucruri? Oamenii pleacă din țara, iar asta afectează și mai mult economia. În ultimii ani crește numărul cetățenilor care aplică pentru cetățenia română”, a comentat Fairbank.

Expertul a ținut să-l contrazică pe Andrian Candu și când acesta a afirmat că „spălările de bani au avut loc din cauza sistemului de justiție”.

„Nu din cauza sistemului de justiție ați avut spălări de bani. Din cauza activităților criminale s-a întâmplat asta. Sunt acțiuni pe care unii oameni le-au făcut și nu e din vina sistemului de justiție”, a punctat acesta.

Sursa:jurnal.md

(119 accesari)

Articole similare

Corupție

Maia Sandu: „Avem suspiciuni rezonabile să credem că regimul a încercat să ne otrăvească”

Justiție

Băsescu: Îmi pare rău că nu mai am cetățenie pentru a vota „ACUM”. Dar o va face soția mea Maria

Justiție

Veaceslav Negruța: Sfat util pentru Dorin și nea Mihai

Eveniment

Mesajul de mobilizare la vot al lui Andrei Năstase: „Duminică va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatură”

Eveniment

Maia Sandu, interviu în presa română: Vom învinge mișeii prin adevăr; Acest popor merită o guvernare nouă și un trai decent

Politic

30 de zile de arest pentru fostul șef de la MAI care i-a propus unui adolescent sex oral; Primele imagini după reținere

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *