CEC a decis: Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a fost ÎNREGISTRAT

UPDATE 11.17 // Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a fost înregistrat cu voturile a opt membri ai CEC. Totodată, a fost înregistrată și sigla acestuia.

UPDATE 11.16 // „În privința celor doi președinți ai blocului. Forța juridică este pe măsură egală, e necesar ca documentele să fie semnate de ambii președinți?”, a întrebat șefa CEC, Alina Russu.

„Unele atribuții ale blocului pot fi semnate fie de unul dintre copreședinți, de unul din membrii blocului sau reprezentantul blocului. Există indicat în acord”, a explicat Sergiu Litvinenco, membru al blocului.

UPDATE 11.11 // Membrul CEC Andrei Volentir prezintă proiectul de decizie privind înregistrarea blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Potrivit lui, toate actele depuse de liderii entității politice, „corespund cu prevederile Codului Electoral”.

Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință. Membrii CEC urmează să ia o decizie cu privire la înregistrarea blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Sursa foto: Privesc.eu
La ședință sunt prezenți și liderii viitorului bloc ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Acordul de constituire a blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a fost semnat pe 16 decembrie.

Potrivit acordului, blocul electoral este condus de Consiliul Politic constituit din 8 membri dintre care: copreședinți ai Consiliului Politic – Maia Sandu și Andrei Năstase; copreședinții Consiliului Politic sunt și copreședinții Blocului electoral; 6 membri ai Consiliului Politic – Liliana Nicolaescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu, Chiril Moțpan.

Blocul electoral ACUM și-a anunțat anterior angajamentele pentru următorii patru ani: venituri mai mari pentru cetățeni, acces la educație și la servicii medicale de calitate, combaterea corupției și avansarea în procesul de integrare europeană – sunt doar câteva dintre acțiunile asumate de Platforma DA, PAS și exponenți importanți ai societății civile.

Sursa:jurnal.md

(31 accesari)

Articole similare

Corupție

Comisia Electorală Centrală, acuzată că pune bețe în roate ACUM; Maia Sandu: CEC-ul PD-ului ne blochează ILEGAL activitatea!

Politic

PDM, controlat de Plahotniuc, vrea sancţionarea lui Andrei Năstase. SUA cer Moldovei să asigure acces liber candidaţilor

Politic

Andrei Năstase, despre contestația PD împotriva ACUM: „Denotă marea spaimă a regimului față de prezența masivă la vot”

Politic

Escortat pe ascuns, la 5:30, Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate; Avocați: Starea sa de sănătate e gravă

Justiție

Andrei Năstase: „Nu-i omenește ca cei de la guvernare să-și măsoare viața în miliarde, iar cei mulți în lacrimi și necazuri”

Cultural

FOTO: Andrei Năstase, invitat de onoare la Iași, la evenimentul „Eminescu, Măria Ta!”

1 comentariu până acum

  1. DORIN CHIRTOACĂ NU ESTE UNIONIST?

    De ce spun acest lucru? Da, o spun reieșind din fapte! Mulți mai țin minte, fiindcă s-a arătat și pe TV, cum Dorinică s-a îmbătat ca godacul în garajul primăriei, împreună „druganii” lui printre care și acel Gamrețki, care mai târziu l-a denunțat la procuratura lui Plahotniuk. Și ce cânta, atunci Dorinică, bătând din două discuri de la frâne, ca la baterii?

    Dorinică cânta cântecul cela al grupului Liubă cu „Davay za tekh, kto doma zhdet tebya. Davay za nikh davay za nas. I za Sibir’ i za Kavkaz Za svet dalekikh gorodov. I za druzey i za lyubov’ Davay za vas, davay …” Este cunoscut lucrul, că atunci când omul este BEAT, atunci este SINCER! DECI NEPOTUL LUI MIȘA GHIMPU DORIN CHIRTOACĂ NU ESTE UNIONIST. El este un PREFĂCUT cu interese meschine, ca și moșul lui cu muște de altfel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *