Cetățean din diasporă, după victoria lui Andrei Năstase: S-au bucurat și colegii de muncă

Mihai Druță, conaționalul nostru stabilit de mai mult timp în Italia, a fost pe 3 iunie la Chișinău pentru a putea participa la alegeri. La întoarcere, moldoveanul spune că până și colegii de muncă s-au bucurat de victoria lui Andrei Năstase.

Colegii mei de fabrică  așteptau   întorc din Moldova. Căci camarazii mei de lucru știau  am plecatde urgență pentru o săptămână pentru a  încadra în bătălia pentru Primăria Chișinăului.

Le=am povestit atâtea lucruri despre istoria zbuciumată a fărâmei noastre de neam: cum am supraviețuit noi șilimba noastră de origine latină în fața nenumăratelor hoarde de barbari, cum am stat pavăză la PoartaCreștinătății împotriva invaziei otomane, cum am fost cotropiți de două ori de imperiul țarilor și bolșevicilor. Șicum acest imperiu ne amenință cu a treia cotropire  de această dată  „democratică”. Și cât de importanteste controlul asupra capitalei Chișinău pentru parlamentarele din toamna acestui an.

Și colegii mi-au dorit drum, asigurându-mă  vor îndeplini ei obligațiile mele de muncă. Și mi-au dorit  întorc cu victorie.

Am ajuns la Chișinău când lupta se dădea pe muchie de cuțit. Și noi am izbândit asupra lepădaților de neam,loviți rău de morbul bolșevismului, care au făcut prieteșug cu străinii aduși de vânt pe pământul străbunilornoștri.

La întoarcere, prietenii mei s-au bucurat mult despre victoria candidatului forțelor pro-europene, domnulAndrei Năstase. Cu atât mai mult  cineva și-a amintit  la 2 iunie a fost „mio compleano”, adică ziua meade naștere, care coincide în mod fericit cu Sărbătoarea Republicii  „Proclamazione della Repubblica Italiana”(2 iunie 1946).

Am avut și eu grijă  aduc din Moldova câteva sticle de „Negru de Purcari”, care s-a bucurat de cele maibune aprecieri. N-a lipsit nici Tricolorul nostru național și Tricolorul național al Italiei, care timp de o săptămânăm-au însuflețit la lupta pe care am dat-o în inima Chișinăului și a Moldovei.

Au fost făcute și câteva poze, drept amintire despre evenimentul deosebit din fabrica noastră din orașulParma, Italia.

Sursa:jurnal.md

(23 accesari)

Articole similare

Eveniment

Andrei Năstase cheamă oamenii la protestul față de anularea alegerilor: „E un precedent care nu a mai fost întâlnit ”

Politic

Igor Grosu: „Lucrurile s-au complicat rău de tot; Ieșiți la protest să ne apărăm votul”

Social

Gest emoționant: Un moldovean bolnav de cancer, internat într-un spital din Germania, îndeamnă oamenii să iasă la protest

Justiție

Maia Sandu: Protestul, unicul lucru care ne rămâne pentru a opri guvernarea nedemocratică; Vă aștept mâine în fața Primăriei

Eveniment

Decizia Curții de Apel, atacată la CSJ; Andrei Năstase: Am depus un recurs împotriva unei hotărâri și mai agramate // VIDEO

Politic

Andrei Năstase, apel către presă: „Mediatizați și mai ales monitorizați protestul de mâine care are o importanță crucială”

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *