Parlamentarul român Matei Dobrovie consideră că Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernare din România, se inspiră direct de la Plahotniuc în intențiile sale de a-l suspenda temporar pe președintele Klaus Iohannis pe o scurtă perioadă de timp.

„Este o altă dovadă că Dragnea se inspiră direct de la Plahotniuc, oligarhul care controlează puterea legislativă, executivă și judecătorească în statul capturat Republica Moldova”, a comentat deputatul USR.

„Ce vrea să facă acum Liviu Dragnea este aproape identic cu ce face Plahotniuc în Republica Moldova”, a menționat Dobrovie, referindu-se la modul în care Dodon a fost suspendat de trei ori.

 „Va recurge la suspendarea temporară a președintelui Klaus Iohannis pentru o scurtă perioadă în care să-și pună oamenii lui în poziții strategice în justiție – DNA, DIICOT – și la conducerea serviciilor secrete”, consideră deputatul USR.

„Ulterior, dorind să evite un referendum riscant, intenționează să-l repună pe Klaus Iohannis în funcție, lăsându-l de fapt fără puterea de a mai schimba ceva. Acest plan a fost anunțat de deja celebrul Florin Iordache”, a adăugat parlamentarul român.

Sursa:jurnal.md

 

(309 accesari)