După cei 30 de mii de sirieni ai Maiei Sandu și 11 case ale lui Andrei Năstase, regimul plăsmuiește spoturi electorale FALSE

După știrea falsă cu cei 30 de mii de sirieni, lansată în cadrul campaniei prezidențiale, și minciunile cu cele „11 case ale lui Andrei Năstase” regimul recidivează.

Un spot electoral fals, atribuit președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, este promovat intens pe rețelele de socializare. Spotul a apărut pe pagina de Facebook „Știri pe Spuse”, care este atașată unui site, „știripespuse.com”, înregistrat în luna februarie a acestui an.

„Sunt din nou atacat de către Plahotniuc, căruia îi este frică de candidatul comun al forțelor anti-oligarhice. Mă adresez cetățenilor, să fie atenți la acest gen de manipulări și să se informeze din surse credibile”, afirmă Andrei Năstase.

Nu există nicio informație despre cei care au înregistrat acest site și cine sunt în spatele paginii, dar este interesant că de la apariția sa și până astăzi pe el au fost promovate informații pozitive despre cele două partide care îl susțin pe Năstase în alegeri, Platforma DA și PAS.

Materialul video este prezentat drept „spotul electoral nr.1” al lui Andrei Năstase pentru alegerile din Chișinău și utilizează coloana sonoră, fragmente video și simbolica folosită deja de Platforma DA în această campanie.

Andrei Năstase a condamnat acest gen de manipulare, acuzând că în spate ar sta cei din Partidul Democrat, care încearcă să-l denigreze pentru a-l împiedica să câștige alegerile din 20 mai.

„Iată un nou gen de fake news a apărut în spațiul public. Sunt din nou atacat de către Plahotniuc, căruia îi este frică de candidatul comun al forțelor anti-oligarhice. Este încă un semnal că singurul candidat de care se tem cei care conduc astăzi Moldova sunt eu, de asta și sunt inventate astfel de manipulări. Mă adresez cetățenilor, să fie atenți la acest gen de manipulări și să se informeze din surse credibile”, a declarat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

(35 accesari)

Articole similare

Corupție

Șor face spume la gură după investigația Jurnal TV privind vacanța de lux și AMENINȚĂ jurnaliștii

Corupție

Încă 630 de mii de euro din miliardul furat, cheltuiți de Șor pentru o vacanță de lux pe Coasta de Azur

Corupție

Cine sunt „purtătorii de cuvânt” ai oligarhului Plahotniuc în Parlamentul European și la ce manevre recurg aceștia

Corupție

Platforma DA cere demisia lui Leancă după investigația Jurnal TV, despre studiile fiului său care au fost finanțate de Șor

Corupție

Clădirea GBC, din offshore în Gibraltar; Plahotniuc ar fi vândut trei proprietăți, printre care reședința de pe bd. Cantemir

Corupție

Balkan Insight: PD anulează acreditarea Jurnal TV, principalul post de opoziție; E o nouă lovitură pentru libertatea presei

1 comentariu până acum

 1. ATENȚIE! MANIPULARE Á LA PLAHOTNIUK!

  Da nici mai mult și nici mai puțin „Republica Moldova a devansat SUA în ratingul eficienţei Guvernului” ne anunță foarte mândri de sine lacheii oligarhului uzurpator, minciunos și fățarnic Plahotniuk la noutățile de pe principala televiziune a oligarhului Prime TV Moldova.
  Vezi: https://www.prime.md/ro/republica-moldova-a-devansat-sua-in-ratingul-eficientei-guvernului_71949.html

  Pentru a exlude orice bănuială de manipulare din partea mea de data aceasta reproduc știrea fără a schimba nimic în ea. Doar vă rog să citiți atenți pentru a înțelege ce vor să ne inducă în minți manipulatorii minciunoși:

  „Moldova a depăşit Statele Unite ale Americii şi România în ratingul eficienței guvernului şi a ocupat locul 36. Concluzia a fost făcută după o cercetare efectuată în comun de Institutul american Gallup şi holdingul rus Romir.

  Locuitorii mai multor ţări au fost rugaţi să răspundă la întrebări despre eficienţa guvernului şi direcţia activităţii aleasă de acesta. În baza răspunsurilor obţinute au fost stabilite ratingurile guvernelor mai multor state.

  Lider al topului a devenit Filipine, pe locul doi s-a plasat Vietnamul, iar ultima poziţie o ocupă India. România s-a plasat pe locul 39, iar SUA – pe locul 41. În topul eficienței guvernelor Ucraina are locul 44. Ultimele în listă sunt Croația, Japonia și Letonia.

  Chestionarea la nivel global a fost realizată în lunile noiembrie-decembrie 2017. În total au fost intervievaţi 54 mii de oameni din 52 de ţări.”

  Înainte de toate la această întrebare „despre eficienţa guvernului şi direcţia activităţii aleasă de acesta” nu oricine poate să răspundă. Sunt sigur că mulți nici n-au auzit de Moldova și cu atât mai mult de guvernul Filip, alias Plahotniuk. În total au fost intervievaţi 54 mii de oameni din 52 de ţări, dar nu se spune nimic despre acești oameni, studiile, profesiile, etc.

  Dar s-o luăm mai simplu ți să presupunem, că noi suntem intervievați. Eu consider, că cu cât o țară are un nivel de trai mai înalt cu atât este mai dezvoltată și democrată cu atât și guvernarea acestei țări este mai eficientă. Deci în ratingul eficienței guvernului pe primele locuri trebue să fie SUA, Japonia, Coreia de Sud, Singapoore, țările UE, etc.

  Da, așa ar trebui să fie numai că în ratingul eficienţei Guvernului propus de lichelele lui Plahotniuk, Moldova a depăşit Statele Unite ale Americii şi România, iar ultimele în listă sunt Croația, Japonia și Letonia. Trebue să ne umflăm în pene, ca curcanii de bucurie, nu-i așa?

  Păi, bine bre, va spune moșneagul, care ieri posta „ghetu vitea”, iar azi a sărit în chiloți de damă și postează „AnaMariaCastro”, dar cercetarea-i efectuată în comun de Institutul american Gallup şi holdingul rus Romir. Răspunsul la această întrebare este cât se poate de simplu:
  „Institutul american Gallup şi holdingul rus Romir” în cazul de față se găsesc la Global Business Center (GBC), reședința de afaceri a lui Plahotniuk. Și în general ce manipulări se mai fac acolo este greu de presupus, dar un lucru este sigur, că Republica Moldova n-a devansat SUA în ratingul eficienţei Guvernului, iar Croația, Letonia și Japonia nu se află la coada clasamentului eficienței guvernelor și direcţia activităţii aleasă de acestea.

  Un manipulator atât de viclean ca Plahotniuk se implică în manipulări atât de ieftine! Chiar dacă presupunem, că se are în vedere, că pentru fiecare țară oamenii au fost intervievați referitor la propria țară, oricum manipularea este crasă, deoarece încă se mai lasă să se insinueze, că realizările extraordinare ale Guvernului Filip sunt apreciate de oamenii din întreaga lume!

  O manipulare mai tâmpită este greu de imaginat. Dacă, oarecare nenorociți, fiind manipulați de „plahotniucii” locali, cred că guvernul lor este extraordinar, asta nicidecum nu înseamnă, că asta, așa și este!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *