„Având în vedere gradul decăderii democratice înregistrat în Moldova în ultimii ani, nu există niciun dubiu în legătură cu adevărata față a guvernării actuale din Moldova. A devenit evident că doar Platforma DA și PAS sunt promotorii autentici ai valorilor europene.

Este declarația președintelui Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok.

Europarlamentarul german a adresat un mesaj participanților la lansarea angajamentelor viitorului Bloc ACUM, creat de Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate și importanți exponenți ai societății civile.

„În aceste vremuri dificile vreau să-mi exprim sprijinul pentru democrație, pentru forțele pro-europene din Moldova. Și anume pentru Partidul Acțiune și Solidaritate și pentru Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, precum și pentru întreg poporul Moldovei, care își dorește un viitor mai bun acasă, alături de familia europeană a națiunilor, unde sunteți bineveniți”, a menționat Elmar Brok.

În ciuda tuturor dificultăților legate de controversata schiimbare a sistemului electoral, de presiunea exercitată asupra mass-media independentă și indimidarea asupra activiștilor opoziției, inclusiv invalidarea alegerilor democratice din Chișinău, noi rămânem a fi încrezători datorită determinării voastre de a lupta pentru ceea ce este bine și corect pentru cetățenii moldoveni, a continuat europarlamentarul german.

„Având în vedere gradul decăderii democratice înregistrat în Moldova în ultimii ani, nu există niciun dubiu, în rândul partenerilor internaționali de la Bruxelles, în legătură cu adevărata față a guvernării actuale din Moldova. Acum a devenit evident că doar partidele înfrățite din PPE, din Moldova sunt promotorii autentici ai valorilor europene și apărători adevărați ai libertăților individuale și ai drepturilor omului”, a adăugat Brok.

Oficialul de la Bruxelles a accentuat că Parlamentul Europea va rămâne vigilent în timpul alegerilor din Moldova, pentru a lua poziții ferme față de orice fraudă potențială din timpul campaniei, din zua alegerilor și în perioada de după anunțarea rezultatelor.

„Dacă monitorizarea procesului electoral va indica încălcări semnificative ale standardelor democratice, există riscul ca aceste alegeri să nu fie recunoscute pe plan internațional”, a atenționat el.

„În ciuda provocărilor din fața voastră, angajamentele pe care vi le asumați printr-o agendă puternic reformatoare, țintită spre lupta împotriva corupției, asigurarea statului de drept și eliminarea rețelelor oligarhice vor contribui la creșterea nivelului de trai pentru cetățenii moldoveni și vor reduce vulnarabilitățile țării în fața riscurilor interne și externe. Prin urmare, sunt optimist cu privire la viitorul Moldovei, având în vedere integritatea, dedicația și voința unor asemenea lideri precum Maia Sandu și Andrei Năstase, dar cel mai important puterea de rezistență a cetățenilor moldoveni, care-mi sporește încrederea că un viitor mai bun, democratic și prosper este posibil pentru Moldova și că noi, Parlamentul European, ne angajăm să vă ajutăm în obținerea acestui deziderat”, a încheiat președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European.

Sursa:jurnal.md

(46 accesari)