Europarlamentar: „Hidrocentralele pe Nistru vor fi un dezastru; Unor politicieni nu le pasă, dar lui Andrei Năstase da”

Duminică e Ziua Nistrului și moldovenii vor serba acest fluviu care coboară din Carpați către Marea Neagră, o bogăție a Moldovei, dar și a Europei în același timp.

Din păcate, s-ar putea să fie ultima dată când Nistrul va fi celebrat. Dacă autoritățile din Ucraina și Moldova pun în practică proiectul de a construi pe el șase mari hidrocentrale, Nistrul, așa cum îl știm azi, va dispărea. Declarațiile au fost făcute de către președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European (ENVI), Adina Ioana Văleanu.

Totodată, Adina Ioana Văleanu a menționat că „așa cum înțelegem noi în UE și mai ales în comisia de mediu a Parlamentului European pe care o conduc, viitorul apelor fluviale este păstrarea ecosistemului, utilizarea sustenabilă a apei, activități economice care să nu pună în pericol această bogăție naturală. Din păcate, unor politicieni nu le pasă de asta, din fericire, altora, ca lui Andrei Năstase, DA”.

Sursa:jurnal.md

(27 accesari)

Articole similare

Eveniment

Vladimir Socor: Politica externă a Republicii Moldova este cea a unui stat capturat

Opinii

Deputat de la București: „Parlamentul European dă în sfârșit verdictul corect: RM este un stat oligarhic capturat!”

Justiție

Europarlamentar: Discursul Vioricăi Dăncilă, aplaudat doar de pesediști. Au rămas singuri

Justiție

Politolog român: „Furtul alegerilor e la fel de grav ca un război, e o violență fundamentală contra drepturilor oamenilor”

Opinii

Vladimir Socor: „Mergem cu pași mici spre un statut special, prin suveranizarea treptată a Transnistriei”

Opinii

Fost ambasador, despre expluzarea cetățenilor turci: „Rușinos; Un semn de mulțumire pentru Erdogan, care ne va costa scump”

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *