„Jurnalul Săptămânii”: Șor a finanțat cu banii furați de la cetățeni campania electorală a lui Plahotniuc din 2014

Ilan Șor a finanțat campania electorală a lui Vladimir Plahotniuc, înainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Din bani furați de la cetățenii Republicii Moldova. Cel puțin două plăți efectuate pentru concerte electorale ale Partidului Democrat au fost făcute de pe conturile unei firme, care a primit credite de la Unibank și Banca Socială.

Afirmația este făcută de către Ion Crețu, unul dintre avocații fugari ai lui Veaceslav Platon. Procurorii au probe în acest sens, dar le ascund pentru a-i proteja pe Șor și Plahotniuc.

În timp ce întreaga societate discută despre alegerile invalidate din cauza unui indemn de ieșire la vot, lansat în ziua scrutinului, de către candidatul câștigător, apar tot mai multe semne de întrebare cu privire la legalitatea rezultatelor altor alegeri, care au avut loc până acum. Nu doar locale și nu doar din prisma prevederii din Codul Electoral, prin care se interzice agitația în ziua votului.

Bunăoară, avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, susține că invalidate ar trebui să fie rezultatele alegerilor parlamentare din 2014, dar nu pentru o presupusă încălcare interpretabilă, ci pentru o crimă precum finanțarea campaniei electorale din bani furați de la cetățeni, comisă de actualul partid de guvernământ. Ion Crețu susține că a obținut din surse, ale căror identitate vrea s-o protejeze, extrasele din conturile firmelor implicate în frauda bancară din 2014, documente care s-ar afla în posesia procurorilor moldoveni încă din 2015.

Avocatul a examinat minuțios aceste rulaje bancare de patru luni și a făcut mai multe descoperiri cu privire la drumul banilor furați din sistemul bancar al Republicii Moldova. În ediția anterioară a emisiunii am prezentat documente, potrivit cărora o parte din banii sustrași a fost utilizată pentru procurarea de către Ilan Șor a unui avion.

Precizăm cu această ocazie că Procuratura Anticorupție încă nu ne-a răspuns la solicitarea oficială de informații cu privire la acest subiect. În prezenta ediție vom arăta extrase bancare din care rezultă bănuiala că o altă parte din bani a fost utilizată de către Ilan Șor pentru sponsorizarea unor evenimente electorale ale Partidului Democrat.

Este vorba despre coincidențe suspecte, în măsură să pună la îndoială nu doar legitimitatea, dar și legalitatea actualei guvernări.

Sursa:jurnal.md

(635 accesari)

Articole similare

Corupție

Amnistia fiscală din RM, în atenția presei de la Londra: „Noile legi riscă să permită spălări de bani la scară largă”

Politic

Andrei Năstase, mesaj către medici după anunțul privind promovarea Silviei Radu: „Vă cunosc indignarea, dar rezistați”

Politic

Mesajul Maiei Sandu către primarii care i-au adresat o scrisoare critică: „Înțeleg la ce presiuni sunteți supuși”

Justiție

Candu, pus la zid la Atlantic Council: Nici pe vremea lui Voronin nu existau atâtea îngrijorări (VIDEO)

Justiție

Mesaj dur de la Washington: „Moldova se confruntă cu consecințele anulării alegerilor legitime câștigate de Andrei Năstase”

Politic

Alexandru Slusari: Plahotniuc și-a amintit de moldoveni în ajunul alegerilor după ce mai mulți ani și-a bătut joc de țară

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *