Kim Jong Yang a fost ales noul președinte al Interpol

Interpolul l-a ales pe sud-coreeanul Kim Jong-yang ca preşedinte miercuri, el învingându-l pe rusul Alexander Prokopchuk, un candidat care a stârnit îngrijorări din partea occidentului, scrie Reuters.

Cele 194 de state membre, care s-au întrunit la Dubai pentru congresul anual, l-au ales pe Kim pentru un mandat de doi ani după ce fostul preşedinte, Meng Hongwei, a dispărut în septembrie pentru ca apoi să îşi dea demisia după ce autorităţile din China au comunicat că el este investigat pentru luare de mită.

Interpolul a comunicat pe Twitter că Kim, care a ocupat rolul de preşedinte interimar, a fost ales pentru un mandat de doi ani. Preşedinţia organizaţiei, un rol mai mult formal, are de obicei un mandat de patru ani.

De asemenea, Nestor R. Roncaglia din Argentina a fost ales ca vicepreşedinte.

Afacerile de zi cu zi ale organizaţiei sunt gestionate de secretarul general, Jurgen Stock, din Germania.

Candidatura lui Alexander Prokopchuk din Rusia, un general al poliţiei ruseşti, a dus la îngrijorări în Europa şi SUA privind posibilitatea ca Rusia să abuzeze de puterile Interpolului.

Politicienii din opoziţie din Rusia şi-au exprimat temerile că dacă un rus va conduce organizaţia, nu va mai exista un filtru pentru a elimina cererile nepotrivite ale Kremlinului. Alexei Navalny, un activist anti-corupţie şi un politician de opoziţie, a scris pe Twitter că echipa sa „a fost victima abuzurilor Interpolului din cauza persecuţiei politice din Rusia”.

În Londra, fostul oligarh rus Mikhail Khodorkovsky, a afirmat: „Sunt îngrijorat că dacă Prokopchuk este ales, el va fi pregătit să ducă la capăt orice acţiune la ordinele Kremlinului”.

Statele Unite au comunicat marţi că îl susţin pe Kim după ce un grup de senatori americani a acuzat Rusia că se foloseşte de Interpol pentru a lua măsuri contra dizidenţilor şi opozanţilor Kremlinului.

Sursa:jurnal.md

(22 accesari)

Articole similare

Eveniment

Liderii ACUM au dus la Strasbourg semnăturile a peste 50 de mii de cetățeni care cer UE anchetarea furtului miliardului

Justiție

Vicepreședintele Platformei DA, despre codul de conduită cerut de PD: Plahotniuc și etica sunt două lucruri diametral opuse

Justiție

Andrei Năstase: Toți cei șantajați și șantajabili, e timpul să plecați din politică imediat; Viitorul țării NU se negociază

Eveniment

ANDREI NĂSTASE, PREȘEDINTELE PLATFORMEI DA – LAUREAT AL PREMIILOR TRIBUNA-2018!

Justiție

Cazul Open Dialog: Polonia cere autorităților RM să nu fie atrasă în campanie electorală; Guvernul se preface că n-a înțeles

Justiție

Europarlamentar: Sunt uluită că Andrei Năstase și Maia Sandu sunt acuzați că sunt agenți străini din cauza întâlnirii cu noi

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *