Liderii ACUM, discuții cu Johannes Hahn la Strasbourg; Asigurarea dată de comisarul european în legătură cu alegerile din RM

Uniunea Europeană va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea de la Chișinău să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte. Este asigurarea dată de Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, în cadrul întrevederii de la Strasbourg cu liderii opoziției proeuropene, Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Am primit asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte. Am discutat, de asemenea, că corupția este impedimentul major pentru democrație și prosperitate în țara noastră și i-am comunicat domnului Comisar despre petiția semnată de peste 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova prin care solicităm implicarea instituțiilor europene și a țărilor membre în investigarea fraudei bancare”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu.

Totodată, liderii Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai grave ale guvernării și despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției.

„În cadrul întâlnirii am abordat cel mai important subiect de pe agenda societății – necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte, astfel încât cetățenii să-și poată exercita dreptul fundamental – să decidă în mod liber cui îi deleagă responsabilitatea de a-i reprezenta în următorul parlament și, respectiv, în procesul de administrare a treburilor statului. Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției, despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului”, a mai punctat lidera PAS.

Maia Sandu Andrei Năstase Johannes Hahn
Sursa:jurnal.md

(26 accesari)

Articole similare

Corupție

Comisia Electorală Centrală, acuzată că pune bețe în roate ACUM; Maia Sandu: CEC-ul PD-ului ne blochează ILEGAL activitatea!

Politic

PDM, controlat de Plahotniuc, vrea sancţionarea lui Andrei Năstase. SUA cer Moldovei să asigure acces liber candidaţilor

Politic

Andrei Năstase, despre contestația PD împotriva ACUM: „Denotă marea spaimă a regimului față de prezența masivă la vot”

Politic

Escortat pe ascuns, la 5:30, Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate; Avocați: Starea sa de sănătate e gravă

Justiție

Andrei Năstase: „Nu-i omenește ca cei de la guvernare să-și măsoare viața în miliarde, iar cei mulți în lacrimi și necazuri”

Cultural

FOTO: Andrei Năstase, invitat de onoare la Iași, la evenimentul „Eminescu, Măria Ta!”

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *