Maia Sandu: Duminică eu voi vota pentru Andrei Năstase, pentru șansa noastră de a schimba lucrurile spre bine

Maia Sandu îndeamnă locuitorii capitalei să iasă masiv duminică la secțiile de votare și să-și facă alegerea pentru viitorul primar al Chișinăului cu discernământ, responsabilitate și încredere. Președinta PAS s-a adresat către susținătorii PAS, către toți locuitorii mun. Chișinău, dar și către ceilalți candidați care se declară pro-democrație.

„Fiecare dintre noi poate contribui la oprirea acestui dezastru. Haideți să nu dăm capitala pe mâna lor, iar la toamnă să ne mobilizăm și să eliberăm țara de sub controlul hoților. Duminică eu voi merge la vot. Voi vota pentru Andrei Năstase, pentru unitatea forțelor sănătoase, pentru șansa noastră de a schimba lucrurile spre bine”, a declarat Maia Sandu.

„Acum doi ani am întâlnit un fenomen rar întâlnit în țara noastră. Ne-am unit într-un număr foarte mare, ne-am mobilizat pentru binele comun. Acum doi ani am arătat cât de puternic este acest popor, iar forța noastră este atât de mare încât i-a speriat pe parveniții de la putere, iar aceștia au recurs la fraudă, la minciună, ne-au pus piedici, încercând să ne oprească. Nu au reușit. Am rămas fideli cauzei noastre. Am rămas uniți și vrem să demonstrăm că avem forța de a-i învinge. Acum avem șanse de a ne elibera orașul de o administrație proastă, de scheme corupte, de construcții sufocante, de discursul urii și a divizării. Acum le putem spune că nu ne lăsăm amăgiți chiar dacă ei au toate televiziunile din lume și folosesc resursele țării împotriva noastră”, a menționat Maia Sandu.

„Acum le vom arăta că avem demnitate și nu putem fi cumpărați cu banii furați tot de la noi. Acum le vom demonstra că nu vrem să fim conduși de niște hoți. le vom arăta locul pe care îl merită, în fața justiției”, a adăugat președinta PAS.

Maia Sandu a avut un mesaj în special către susținătorii partidului pe care îl conduce.

„Mă adresez în special susținătorilor PAS. Ați fost curajoși tot acest timp. V-ați păstrat atitudinea demnă în pofida intimidărilor fără precedent. Ați menținut speranța vie. Datorită dvs., astăzi încă putem spune că mai avem o șansă să scoatem orașul, apoi țara de sub controlul unor găști. Poate unii dintre dvs. și-au dorit să vadă candidatul PAS la funcția de primar general. Este firesc ca partidul care ne reprezintă să vină în fruntea orașului. Dar înțelegem cu toții că în aceste vremuri cu dificile, ca să câștigăm această bătălie nedreaptă trebuie să fim uniți. Dezbinați, divizați, supărați unii pe alții, nu putem să reușim. Noi am ales unitate în loc de divizare, am ales cooperare în loc de divizare. Prin maturitate și responsabilitate, îi puteți opri pe candidații lui Plahotniuc și Dodon”, spune Maia Sandu.

„Dacă vom alege să stăm acasă supărați, dezbinați, să știți că alții nu vor sta acasă, iar lipsa unui vot din partea noastră riscă să-l aducă la guvernare pe Ion Ceban sau pe Silvia Radu. Cu certitudine nu vă doriți ca unul dintre aceștia să ajungă în fruntea Primăriei, pentru că ei nu ne reprezintă, pentru că ei sunt parte din clanul hoților. Au mințit, au fost implicați în planuri obscure și vor lucra pentru stăpânii lor – Plahotniuc și Dodon”, adaugă președinta PAS.

În apelul său, Maia Sandu îndeamnă locuitorii capitalei să iasă masiv la vot, în pofida stării de neîncredere care a cuprins întreaga țară.

„Mă adresez tuturor locuitorilor Chișinăului. Știu că starea de neîncredere, de deznădejde care ne-a cuprins pe toți este foarte puternică. Știu că este foarte greu că schimbarea este posibilă. Cei care s-au perindat la guvernare până acum ne-au adus în această stare. Ei vor ca noi să credem că nu există oameni onești, că toți sunt hoți, că toți sunt ca ei. Ei vor ca noi să rămânem acasă, să nu mergem la vot. Pentru că dacă noi nu mergem la vot, ei vor rămâne la guvernare. Ei vă promit lucruri mărețe, dar când ajung la guvernare uită de voi. Ei vă mint și vă promit un trai mai bun. Dar guvernarea lor nu aduce decât sărăcie. Ion Ceban, la fel ca și Igor Dodon, dezbină, minte și se înfruptă din scheme de corupe, contribuind la mizeria noastră. Silvia Radu a făcut astfel ca noi cu dvs. să plătim tarife exagerate la electricitate, ea îmbogățindu-se din asta”, a menționat liderul PAS.

Și Silvia Radu, și Ion Ceban fac parte tocmai din acest grupuri care s-au perindat la putere, continuă Maia Sandu.

„… grupuri care ne-au mințit, ne-au furat și ne-au adus în sărăcie. Arma lor este minciuna. Puterea noastră este adevărul”, a accentuat Maia Sandu.

Președinta PAS a venit cu un îndemn și către candidații care își declară sprijinul pentru aspirațiile europene ale RM, care își declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera orașul de sub controlul hoților.

„Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii dvs. să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei. Haideți să le oferim locuitorilor mun. Chișinău un primar care să lucreze în interesul lor, nu în interesul hoților. Fiecare al doilea om vrea să plece din țară. Dacă pe 20 mai vom sta acasă, dacă nu vom merge la vot, vom permite acestor parveniți să pună mâna și pe Chișinău, riscăm să ajungem o țară pustie, fără oameni.

Fiecare dintre noi poate contribui la oprirea acestui dezastru. Haideți să nu dăm capitala pe mâna lor, iar la toamnă să ne mobilizăm și să eliberăm țara de sub controlul hoților. Duminică eu voi merge la vot. Voi vota pentru Andrei Năstase, pentru unitatea forțelor sănătoase, pentru șansa noastră de a schimba lucrurile spre bine”, își încheie mesajul Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md

(19 accesari)

Articole similare

Politic

Escortat pe ascuns, la 5:30, Gheorghe Petic a obținut certificatul de integritate; Avocați: Starea sa de sănătate e gravă

Justiție

Andrei Năstase: „Nu-i omenește ca cei de la guvernare să-și măsoare viața în miliarde, iar cei mulți în lacrimi și necazuri”

Politic

Andrei Năstase, mesaj către Diasporă: Mergeți la vot! Indiferent dacă v-ați înregistrat sau nu

Politic

Andrei Năstase, adresare către cetățeni: „Nimic nu poate opri un popor în drumul lui spre libertate!” // VIDEO

Politic

Inga Grigoriu: „Dragonul cu trei capete nu a avut curaj să meargă direct la oameni și să colecteze semnături”

Recomandat

Într-o țară plină de bodyguarzi, Andrei Năstase își face singur cumpărăturile la Piața Centrală // FOTO

1 comentariu până acum

 1. SCRISOAREA DESCHISĂ A LUI MOȘ ION, ADRESATĂ LUI VALERICĂ MUNTEANU

  Valerică, ascută dragul moșului atent ce-ți spune moșul, că-ci eu sunt bătrân și am văzut mult mai multe ca tine de-a lungul vieții mele îndelungate de chișinăuiean. Nu zic că ai
  fi fost un primar rău pentru Chișinău, dar în situația de azi, în condițiile unei țări capturate, chiar n-ai absolut nici o șansă reală la primărie, dragul moșului. Sondajele,
  cel puțin în ceia ce te privește pe tine cu 2% sunt adevărate.

  După ceia ce-a făcut șeful tău de partid Mișa Ghimpu prin specula politică lipsită de sens, dar și beția din garajul primăriei cu cântece rusești imperiale a nepotului netotului și faptul că acesta s-a înconjurat în primărie cu lepădături colegi de școală, care până la urmă l-au și trădat, au dus la aceia, că liberalii au fost compromiși pentru mulți ani de acum înainte. Singurul lucru onorabil pentru tine personal, bre Valerică, este să renunți la candidatură în folosul candidatului comun antioligarhic al partidelor de dreapta, dl Andrei Năstase.

  Sunt sigur, bre Valerică, că ai văzut și tu, ca majoritatea chișinăuienilor cum șeful tău de pasrtid Mișa Gimpu fusese înghesuit, zdupăcit și scuipat de oameni, atunci în fața
  Parlamentului. Cred că ți-a intrat și ție bine în minte, ca și mie de altfel, moaca îngrozită a lui Mișulică de parcă își văzuse moartea cu ochii. Atunci era clar, că tâmpenia asta meșterită de „gheaghea” și nepotul netotul, numită partidul liberal n-are nici un viitor, mai ales după ce atâțea ani s-a lăsat manipulată de oligarhul uzurpator, fățarnic și viclean Plahotniuk.

  Ai tot viitorul în față Valerică, dar speculațiile ieftine, preluate de la șeful tău de partid, controversatul speculant politic Mișa Ghimpu nu te vor duce la nimic bun. Florenii
  tăi au 3 713 de locuitori, iar Chișinăul are cu mult peste 740 000 mii, așa că să pretinzi că „ești singurul candidat care a mai fost primar” este cel puțin ridicol. De asemenea,
  chestia asta, că „nu vei participa la alegerile parlamentare, dacă vei câștiga alegerile locale” este demnnă de cascadorii râsului. Oare tu, ca politician, chiar nu înțelegi că n-ai absolut nici o șansă, nici la primărie și nici la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului cu partidul lui Mișa Ghimpu? Acest lucru este evident și fără sondajele lor.

  Apropo, acest lucru se referă și la moaca asta îngâmfată a candidatului PUN Constantin Codreanu. Foarte posibil, că tipul nici nu înțelege, că face jocul murdar al șefului său
  de partid, animalul politic Traian Băsescu, care colaborează mai de demult cu oligarhul uzurpator, fățarnic și viclean Plahotniuk. Scopul acestei colaborări, ca și participarea
  ta la alegeri, este diminuarea șanselor candidatului antioligarhic Andrei Năstase și creșterea șanselor prin asta a plahotniucikăi, candidatului prooligarhic Silvia Radu de a
  ieși în turul doi. Și a-și vrea să închei cu cuvintele dnei președintă PAS Maia Sandu: „Silvia Radu NU este integră! Dacă ajunge la Primărie, îl va ajuta pe Plahotniuc să-și consolideze puterea!”

  ***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *