Maia Sandu: „Poliţiştii din Sângerei au interzis oamenilor să citească ziarele distribuite de noi”

„Guvernarea Plahotniuc este gata să sacrifice orice și pe oricine în goană împotriva opoziției și a cetățenilor, spune liderul PAS, Maia Sandu, care a mai declarat că polițiștii din Sângerei cereau ziarele oferite înapoi de la cetățeni și le interziceau oamenilor să le citească.

„Frica regimului de popor depășește până și propria-i capacitate de represiune. Din păcate, în această goană împotriva opoziției și a cetățenilor, guvernarea Plahotniuc este gata să sacrifice orice și pe oricine, inclusiv rolul și statutul polițistului. După ce în Ungheni am fost urmăriți ilegal de poliția criminală, la Sângerei, în vizorul poliției au intrat deja cetățenii. După ce am vorbit cu oamenii prin piață, am aflat că, imediat după plecarea echipei noastre, piața a fost luată cu „asalt” de polițiști care cereau ziarele noastre înapoi de la cetățeni și le interziceau oamenilor să le citească”, a scris Maia Sandu pa pagina sa de Facebook.

„Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Ce se întâmplă astăzi sub comanda lui Plahotniuc cu poliția este foarte grav și reprezintă o încălcare a legii și a Constituției, deoarece se pervertește rolul polițistului, este distrusă imaginea poliției în ansamblu, duce la perturbarea activității polițiștilor de a veghea asupra siguranței cetățenilor și îi transformă în „bâtă” a dictatorului. Este evident pentru toți ce fel de alegeri pregătește regimul. Bine că nu au tancuri pe care să le poată folosi împotriva cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu.

În context, Maia Sandu vine cu o atenționare către conducerea MAI și misiunile acreditate în Moldova: „Folosirea fățișă, brutală a poliției pentru intimidarea oamenilor care citesc un ziar este o sfidare a standardelor minime ale drepturilor omului”.

Sursa:jurnal.md

(40 accesari)

Articole similare

Corupție

(FOTO) Reacție oficială a Facebook: Sute de conturi și pagini cu legături cu Guvernul Moldovei, blocate

Corupție

Șeful de la MAI care i-a propus unui adolescent să-i facă sex oral pentru 50 de euro, DEMIS după investigația Jurnal TV

Corupție

AUDIO EXCLUSIV: Un șef de la MAI i-a propus unui adolescent să-i facă sex oral pentru 50 de euro; Reacția lui Jizdan

Corupție

Andrei Năstase: „70% din ceea ce câștigă un pensionar cheltuiește pe medicamente”

Corupție

EXCLUSIVITATE: Soția lui Șor, fratele și tatăl acesteia, printre primii solicitanți ai cetățeniei RM prin investiție

Corupție

Cinci judecători, premiați cu câte o mătură, o „tușoncă” și o „diplomă” pentru distrugerea statului de drept // VIDEO

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *