Maria Ciobanu, despre comisia Open Dialog: Traseiști care au ajuns boieri sărăcind RM cer dare de seamă Platformei DA și PAS

„În timp ce PD cheltuie bani enormi pentru sondaje măsluite, pentru PR la greu, pentru hramuri și sărbători, un grup de traseiști implicați în acte de corupție cer unor partide care supraviețuiesc la limită să-și dea darea de seamă”. Astfel a calificat legislatoarea PLDM Maria Ciobanu activitatea comisiei de anchetă privind fundația Open Dialog.

Totodată, Maria Ciobanu a criticat dur modul în care guvernarea încearcă să impună ideea că liderii opoziției antioligarhice, Andrei Năstase și Maia Sandu, sunt vinovați de furtul miliardului.

Maria Ciobanu a avut o luare de cuvânt în plenul Parlamentului, criticând dur activitatea comisiei Open Dialog, care a anunțat ieri seara târziu că a definitivat și aprobat raportul de activitate.

„Lucruri stranii de tot se întâmplă în Parlamentul de la Chișinău. Debusolați de atitudinea tranșantă a partenerilor noștri de dezvoltare care nu mai tolerează minciuna crasă la nivel de stat, capturarea de către un oligarh a tuturor instituțiilor de stat, deputații din majoritatea de strânsură, în loc să-și dacă concluziile de rigoare se dedau la acțiuni ieșite din comun. Oare până unde trebuie să degradeze un om ca să-i fac pasibili de furtul miliardului pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Un Nichiforciuc, căruia i-au crescut averile ca pe drojdii pe perioada mandatului de deputat, se dă în spectacol cu niște hârțoage semnate de oameni care habar nu au ce scrie pe ele, deoarece cei mai mulți dintre ei au fost obligați”, a spus Maria Ciobanu.

„Un grup de deputați implicați în acte de corupție, traseiști în mare parte, o fac pe justițiarii. Nu numai că nu roșesc, dar apar pe la TV-urile lui Plahotniuc siguri pe ei că nu vor răspunde pentru faptele comise. Ei cică anchetează finanțarea unor partide. Răsfoiți-le biografiile acestor „justițiari” și vedeți cum au ajuns boieri sărăcind statul RM”, a continuat deputatul PLDM.

Maria Ciobanu a amintit în context de prevederile rezoluției critice, votate ieri de Parlamentul European.

„Cetățenii au așteptat ieri să se discute la toate TV-urile cu participarea premierului, speakerului și președintelui RM textul rezoluției Parlamentului European, privind implementarea Acordului de Asociere. Nu a fost să fie”, a mai spus deputatul PLDM.

Sursa:jurnal.md

(27 accesari)

Articole similare

Opinii

Expert FUMN: Numele „Plahotniuc” înspăimântă moldovenii; România – unicul sponsor politic al unui regim detestat acasă la el

Justiție

Veaceslav Negruța: Sfat util pentru Dorin și nea Mihai

Eveniment

Mesajul de mobilizare la vot al lui Andrei Năstase: „Duminică va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatură”

Eveniment

Maia Sandu, interviu în presa română: Vom învinge mișeii prin adevăr; Acest popor merită o guvernare nouă și un trai decent

Justiție

Andrei Năstase: Partidele lui Plahotniuc, Dodon și Șor trebuie excluse din cursa electorală pentru finanțări obscure

Interviu

(INTERVIU) Dan Dungaciu: „La Chișinău asistăm la o butaforie electorală care vrea să acopere o înțelegere strategică”

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *