Mișcarea de Rezistență ACUM: „Moldova 1 s-a transformat în portavoce a guvernării; Ignorarea opoziției este inadmisibilă”

Postul de televiziune Moldova 1 a ajuns o instituție de buzunar a oligarhului Vladimir Plahotniuc și portavoce a guvernării, chiar dacă este plătită de cetățenii contribuabili. Această situație este inadmisibilă, afirmă Mișcarea de Rezistență ACUM, care a organizat o conferință de presă în fața televiziunii publice, cerând conducerii acesteia să reflecte pe larg și obiectiv protestul din 26 august și să ofere timp de antenă opoziției antioligarhice.

„Dictatura instaurată în RM limitează total dreptul fundamental al cetățenilor la libertatea de exprimare și la libera formare a opiniei. Mass-media audiovizuală este în mare parte capturată, iar cele câteva posturi TV independente sunt reduse la tăcere prin pârghii economice, concurență neloială, piața de publicitate fiind monopolizată de binomul toxic Plahotniuc-Dodon. Dar cel mai grav este că și televiziunea publică Moldova 1 s-a transformat fățiș într-o portavoce a guvernării anti-populare, chiar dacă este plătită de popor, de cetățenii contribuabili. Moldova 1 a ajuns, așadar, să fie o instituție de buzunar a lui Plahotniuc. Serviciul de programe al acesteia, emisiunile informative și de analiză sunt realizate în așa fel, încât să se creeze impresia că în RM nici nu există opoziție anti-oligarhică sau că aceasta e puțin numeroasă și nu are niciun sprijin în societate”, declară Mișcarea de Rezistență.

„Ignorarea și denigrarea opoziției, iar odată cu ea a sute de mii de oameni care și-au exprimat voința clară de schimbare, inclusiv în cadrul scrutinului electoral din capitală, este inadmisibilă”, se spune în declarația Mișcării.

În aceste condiții, reprezentanții Mișcării de Rezistență acum au înaintat conducerii aservite a postului public de televiziune Moldova 1 două cereri:

Să înceteze să exprime în exclusivitate voința puterii anti-populare și să ofere neîntârziat timp de antenă opoziției anti-oligarhice.

Să reflecte amplu și obiectiv protestul organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM pe 26 august 2018 în PMAN din Chișinău, cu invitarea organizatorilor, a experților și analiștilor politici independenți, cu alte puncte de vedere decât cele ale regimului cleptocratic Plahotniuc-Dodon.

Conducerea televiziunii publice nu a reacționat în niciun fel.

Sursa:jurnal.md

(31 accesari)

Articole similare

Eveniment

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo

Eveniment

VIDEO: Mișcarea de Rezistență ACUM, flashmob la SIS, în legătură cu deportarea ilegală a cetățenilor turci

Politic

Năstase: Rețeaua de licee Orizont ar putea ajunge ținta unui atac raider de proporții; Consecințele vor fi extrem de grave

Interviu

Andrei Năstase: Povestea criminalului Plahotniuc se apropie de final // INTERVIU

Eveniment

Val Butnaru, detalii despre relansarea Jurnal TV: Noua grilă de emisiuni va furniza surprize despre care se va vorbi mult

Eveniment

Ora de Ras revine de astăzi la Jurnal TV! Urmăriți prima ediție a noului sezon începând cu ora 21:00

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *