Platforma DA, anchete privind evenimentele din RM; „O să sesizăm instituțiile internaționale despre dezmățul guvernării”

Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat mai multe anchete în legătură cu evenimente care s-au produs în RM. Membrii formațiunii și-au asumat un domeniu și în acest mod vor fi investigate fărădelegile care se produc, a menționat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe.

„În condițiile în care în Republica Moldova instituțiile sunt capturate, vorbim de toate instituțiile statului care sunt capturate și servesc unui individ și clanului lui, opoziția se ocupă de ceea ce ar trebui să facă aceste instituții. Fiecare dintre noi și-a asumat un domeniu și face anchete proprii. Câteva zile în urmă am demascat faptul că răpirea cetățenilor turci s-a produs fără niciun act. Cetățenii au fost răpiți fără niciun act, a fost o răpire banditească. O altă anchetă care o avem în curs este legată de evenimentele din 26-27 august,ceea ce s-a produs în PMAN. O să mergem și în instanțele moldovenești, pentru ca să putem ajunge în instanțele internaționale trebuie să epuizăm căile naționale. O altă dimensiune este cea economică, unde vorbim despre concesionări”, a declarat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a menționat că „sesizăm toate instituțiile naționale și internaționale cu privire la dezmățul la care se dedă această guvernare”

„Bandiții nu pot decât proceda banditește. Ceea ce s-a întâmpla cu cetățenii turci nu poate fi numit altfel decât o activitate banditească. Oamenii pur și simplu au fost răpiți. Nu poate un stat care pretinde a fi democrat să*și permită răpirea și vinderea persoanelor. Așa ceva este inadmisibil”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari a menționat că ideologia economică a acestui regim se bazează pe furturi uriași și spălare de bani: „Din 2014, când s-au produs cele mai criminale lucruri în domeniul economic în frunte acestui regim se află Vladimir Plahotniuc. Spălarea banilor mafiei rusești, furtul secolului, punerea acestor bani pe umerii cetățenilor,amnistia capitalului care are drept scop legalizarea acestui furt contra 3 %, vânzarea cetățeniei unor persoane obscure și iar se urmărește legalizarea banilor furați, dar și atragerea unor bani murdari. Aceste scheme continuă, în fiecare zi se mai produce ceva. Acest regim altfel nu poate. Urmează și alte schime, deja Guvernul a adoptat parteneriatul pentru concesionarea gărilor auto. Acest lucru este următoarea schemă. Nu a fost prezentată nicio justificare”.

„Este evident că pentru a se menține la putere regimul va întreprinde orice măsuri, iar cele mai principale măsuri sunt actele represive împotriva propriilor cetățeni, subjugarea economiei, subjugarea justiției”, a punctat secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan.

Sursa:jurnal.md

(200 accesari)

Articole similare

Eveniment

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo

Eveniment

VIDEO: Mișcarea de Rezistență ACUM, flashmob la SIS, în legătură cu deportarea ilegală a cetățenilor turci

Politic

Năstase: Rețeaua de licee Orizont ar putea ajunge ținta unui atac raider de proporții; Consecințele vor fi extrem de grave

Interviu

Andrei Năstase: Povestea criminalului Plahotniuc se apropie de final // INTERVIU

Eveniment

Val Butnaru, detalii despre relansarea Jurnal TV: Noua grilă de emisiuni va furniza surprize despre care se va vorbi mult

Eveniment

Ora de Ras revine de astăzi la Jurnal TV! Urmăriți prima ediție a noului sezon începând cu ora 21:00

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *