1BFE729E-951A-C5A0-960E-20AEB8D0E2E3Vlad Filat, Iurie Leancă și Vladimir Voronin – cei mai influenți politicieni ai lunii martie. Potrivit  Președintelui „Politicon”, partidele pe care le reprezintă aceste personalități ar putea fi locomotivele  în viitoarele alegeri.

Președintele Parlamentului Marian Lupu a urcat în top, clasîndu-se pe locul 4 în topul celor 50 mai influenți politicieni. Recapitularea poziției se datorează faptului că în ultimul timp, Marian Lupu a făcut mai puține declarații pentru presă, afirmă experții.

Comentatorul politic Anatol Țăranu, susține că Dorin Chirtoacă este o figură politică care se bucură de popularitate de mai mult timp. Astfel, edilul liberal se poziționează pe locul 5.

Președintele Nicolae Timofti își menține poziția de mijoc în topul primilor 10 cei mai influenți politicieni. În luna martie, Șeful Statului este pe locul 6, urmat de Mihai Ghimpu. Experții afirmă că liderul liberal demult a atins un plafon și dovedește că nu este capabil să se ridice în top. Motivul ar fi declarațiile lui Ghimpu care declanșează conflicte.

Ultimele poziții în top 10 al celor mai influenți politicieni sunt ocupate de democrații Vlad Plahotniuc și Dumitru Diacov. Anatol Țăranu menționează că în această lună, Diacov a avut o poziție tranșantă, asta pentru că nu s-a pronunțat de acord cu opiniile fracțiunii.

În urma studiului, s-a concluzionat că luna martie a fost una semnificativă pentru politicienilor, iar căderea Guvernului n-a influențat asupra clasării lor  în top.

(379 accesari)