Proteste concomitente la Inspectoratele de Poliție din capitală: „Aveți dreptul să NU executați ordinele criminale”// VIDEO

UPDATE 7:53 // Oamenii continuă să îndemne polițiștii să nu execute ordinele care vin de la politicieni, cerându-le să se alăture poporului.

Cu pancarte în mâini, oamenii scandează „Haideți cu noi, vă fură și pe voi!” și „Apărați poporul,nu uzurpatorul!”.

„Țara se află în prag de catastrofă. Analizați încotro merge țara și dacă ajungem undeva. Săptămâna trecută și Europa a dat verdictul pentru guvernare. Suntem conduși de un om inadecvat care nu are grijă de țară. Scopul lui este de sparge cât mai multe resurse și apoi pleca din țară. Avionul lui este mic și nu o să încape toți cei care lucrează pentru el. Trebuie să ne gândim că am fost furați toți. Analizați cum trăiesc șefii voștri și cum trăiți voi”, a declarat Alexandru Slusari în fața Inspectoratului de Poliție Râșcani.

„Voi aveți dreptul să nu executați ordinele lui ilegale. Aveți dreptul să nu executați ordinele criminale. A fost dat un jurământ în fața poporului. Când nu sunteți în uniforme aveți aceleiași probleme”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Se protestează concomitent la inspectoratele de poliție din capitală. Astfel, oamenii cer ca polițiștii să treacă de partea poporului și să apere cetățenii RM, dar nu pe cei de la putere.

Protestatarii împart pliante despre rezoluția Parlamentului European.

Acțiunea de protest „Apărați poporul, nu uzurpatorul!” continuă. De această dată vor fi organizate proteste concomitente la inspectoratele de poliţie din capitală.

„La 7:30 veniți în fața inspectoratului de poliție din sectorul dumneavoastră. Vom distribui pliante polițiștilor, le vom vorbi despre rezoluția Parlamentului European, le vom explica că regimul pe care sunt nevoiți să-l apere este unul banditesc”, spun organizatorii evenimentului.

„Ne vedem din nou pentru a convinge reprezentanții forțelor de ordine să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public: Funcţionarul public cu statut special trebuie să execute ordinele legale primite de la superiori. Totodată, el are dreptul să refuze executarea celor care sunt evident ilegale şi să comunice în scris şi motivat superiorului ierarhic astfel de situaţii. Acesta nu poate fi sancţionat sau prejudiciat pentru refuzul de a executa ordinele şi dispoziţiile ilegale”, mai spun organizatorii.

Astfel, se va manifesta la Inspectoratului de Poliţie Botanica, Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Inspectoratului de Poliţie Ciocana, Inspectoratului de Poliţie Râșcani şi Inspectoratului de Poliţie Centru.

Precizăm că pe 9 iulie, mai mulţi oameni au protestat în faţa Ministerului de Interne, cerând ca poliţiştii să apere cetăţenii.

Sursa:jurnal.md

(58 accesari)

Articole similare

Justiție

Raport privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE, VOTAT în Parlamentul European cu critici GRAVE la adresa regimului

Eveniment

Guvernarea de la Chișinău, pusă din nou la zid în Parlamentul European: Plahotniuc trăiește în lux, iar cetățenii în sărăcie

Eveniment

„Vin acasă ACUM”; Maia Sandu și Andrei Năstase au început la Cahul întâlnirile cu oamenii: „Vom merge în toate localitățile”

Justiție

Critici dure la Strasbourg: Chișinăul are dreptul la un primar legitim, în loc de succesiunea inadecvată de șefi la Primărie

Eveniment

Maia Sandu și Andrei Năstase refuză să fie audiați în ședință închisă: „Nu răspundem în fața unor penali”; Reacția comisiei

Eveniment

Merkel, întrevedere cu Năstase și Sandu: A criticat acțiunile regimului din RM și a apreciat unitatea forțelor proeuropene

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *