„Rasstreleam vseh”: Declarația șocantă a unui polițist în timpul protestului din 1 iulie // VIDEO

Unul dintre polițiștii mobilizați să asigure securitatea reședinței lui Vladimir Plahotniuc în timpul marelui protest din 1 iulie a avut o ieșire șocantă.

Din imaginile video realizate de activistul civic Iurie Tesa, care a surprins gloata de polițiști, se aude la un moment dat în rusă: „Rasstreleaem vseh!”, adică „Să-i împușcăm pe toți”.

„Când oamenii se aflau la protest, Iurie Tesa a mers pe strada 31 August colț cu Bulgară și a filmat sutele de polițiști care, în marș alert, zburau către gospodăria lui Plahotniuc. Am analizat imaginile și la un moment dat se aude cum unul dintre polițiști zice „rasstreleaem vseh” (minutul 48). Acum vreau să-l întreb pe Jizdan, pe Cavcaliuc: ce-i asta?” a comentat jurnalistul Vasile Năstase în cadrul emisiunii „60 de Minute” de la Jurnal TV.

„În primul rând erau foarte mulți polițiști care vorbeau în rusă. Mie mi-a dat cineva o informație că ar fi fost aduși din Transnistria și Găgăuzia. Această declarație trebuie să ajungă nu doar la Bruxelles, dar și la Departamentul de Stat al SUA”, a adăugat Vasile Năstase.

Sursa:jurnal.md

(639 accesari)

Articole similare

Justiție

Raport privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE, VOTAT în Parlamentul European cu critici GRAVE la adresa regimului

Eveniment

„Vin acasă ACUM”; Maia Sandu și Andrei Năstase au început la Cahul întâlnirile cu oamenii: „Vom merge în toate localitățile”

Politic

Liderii opoziției, despre candidații blocului ACUM la alegeri: „Regimul abia așteaptă să-i anunțăm ca să înceapă să-i atace”

Eveniment

Maia Sandu și Andrei Năstase refuză să fie audiați în ședință închisă: „Nu răspundem în fața unor penali”; Reacția comisiei

Eveniment

Merkel, întrevedere cu Năstase și Sandu: A criticat acțiunile regimului din RM și a apreciat unitatea forțelor proeuropene

Editorial

Candidații partidului banditesc // Mai pe scurt

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *