„Rasstreleam vseh”: Declarația șocantă a unui polițist în timpul protestului din 1 iulie // VIDEO

Unul dintre polițiștii mobilizați să asigure securitatea reședinței lui Vladimir Plahotniuc în timpul marelui protest din 1 iulie a avut o ieșire șocantă.

Din imaginile video realizate de activistul civic Iurie Tesa, care a surprins gloata de polițiști, se aude la un moment dat în rusă: „Rasstreleaem vseh!”, adică „Să-i împușcăm pe toți”.

„Când oamenii se aflau la protest, Iurie Tesa a mers pe strada 31 August colț cu Bulgară și a filmat sutele de polițiști care, în marș alert, zburau către gospodăria lui Plahotniuc. Am analizat imaginile și la un moment dat se aude cum unul dintre polițiști zice „rasstreleaem vseh” (minutul 48). Acum vreau să-l întreb pe Jizdan, pe Cavcaliuc: ce-i asta?” a comentat jurnalistul Vasile Năstase în cadrul emisiunii „60 de Minute” de la Jurnal TV.

„În primul rând erau foarte mulți polițiști care vorbeau în rusă. Mie mi-a dat cineva o informație că ar fi fost aduși din Transnistria și Găgăuzia. Această declarație trebuie să ajungă nu doar la Bruxelles, dar și la Departamentul de Stat al SUA”, a adăugat Vasile Năstase.

Sursa:jurnal.md

(634 accesari)

Articole similare

Politic

Andrei Năstase, mesaj către medici după anunțul privind promovarea Silviei Radu: „Vă cunosc indignarea, dar rezistați”

Politic

Mesajul Maiei Sandu către primarii care i-au adresat o scrisoare critică: „Înțeleg la ce presiuni sunteți supuși”

Justiție

Candu, pus la zid la Atlantic Council: Nici pe vremea lui Voronin nu existau atâtea îngrijorări (VIDEO)

Justiție

Mesaj dur de la Washington: „Moldova se confruntă cu consecințele anulării alegerilor legitime câștigate de Andrei Năstase”

Politic

Alexandru Slusari: Plahotniuc și-a amintit de moldoveni în ajunul alegerilor după ce mai mulți ani și-a bătut joc de țară

Politic

Andrei Năstase, de Ziua Internațională a Democrației: În RM nu e un prilej de sărbătoare; Puterea poporului a fost uzurpată

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *