Sesizare: Jurnal TV a intrat în posesia unor documente care demonstrează că Dodon a încălcat legislația spațiului european

Jurnal TV a intrat în posesia unor documente și probe incontestabile care atestă faptul că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și alte persoane din anturajul său, printre care deputatul socialist Petru Corduneanu și consilierul prezidențial Pavel Voicu, au comis ilegalități flagrante și de proporții privind legislația penală a spațiului european, inclusiv a României, Bulgariei și Republicii Elene sub acoperirea și prin contribuția directă a Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Mai multe detalii și informații despre acest subiect au fost oferite în cadrul emisiunii „60 de minute” moderată de jurnalistul Vasile Năstase.

Potrivit sesizării, pe 7 august, un microbuz de model Mercedes Sprinter a pornit către Grecia. Astfel, în urma unor tertipuri si cu încălcarea prevederilor internaționale privind valiza diplomatică, în special a Convenției de la Viena din 1961 cu privire la Relațiile Diplomatice, aceștia au obținut permisiunea autorităților moldovenești de a transporta la Ambasada Republicii Moldova de la Atena mai multe produse, inclusiv peste două tone de vin vrac, covoare, butoaie și icoane.

Cu ignorarea deliberată a tuturor obligațiunilor europene asumate în cadrul Acordului de Asociere si de Liber Schimb cu UE, acest transport a obținut statutul de cargo diplomatic de la Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene, aplicându-i-se sigiliul diplomatic cu numărul 0028764. Astfel, prin scrisoarea nr. DMI/L560/8777 03.08.2018 (se anexeaza), adresata autorităților vamale din România, Bulgaria și Grecia de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova se solicita asistența diplomatică necesară pentru ca „transportul diplomatic” respectiv să ajungă la Ambasada Republicii Moldova din Atena.

„În realitate, marfa respectivă a fost preluată integral de președintele Igor Dodon, care a plecat intr-o vizita privata în Grecia pe ruta de avion Chișinău-București și București-Salonic in data de 9 august 2018, exact atunci când așa-numitul cargo diplomatic a ajuns în aceeași localitate.

Pentru a opera cu argumente concludente, ne vom referi la articolul 27 al Convenției de la

Așadar, în cazul menționat mai sus nu poate fi vorba nici de corespondenta diplomatica sau de obiecte de uz oficial pentru activitatea cotidiană a Ambasadei Republicii Moldova la Atena, ci de o elementară contrabandă sub acoperire diplomatica, perfect orchestrată de Ministerul de Externe si Integrării Europene si de președintele Republicii Moldova Igor Dodon”.

„Solicităm instituțiilor abilitate ale României, Bulgariei si Greciei să se sesizeze pe acest caz de contrabandă și să inițieze investigațiile ce se impun pentru a stabili circumstanțele comiterii infracțiunii și tragerea la răspundere a făptașilor, precum și furnizarea poziției oficiale asupra celor expuse mai sus. Cerem instituțiilor abilitate din Republica Moldova, inclusiv Procuratura, Serviciul Vamal, Ministerul de Externe să investigheze faptele descrise și să ne dea răspuns în scris conform legislației în vigoare”, se mai menționează în sesizare.

Vedeți mai jos sesizarea:

Sesizare Jurnal TV by Jurnal on Scribd

Sursa:jurnal.md

(1712 accesari)

Articole similare

Corupție

Maia Sandu: „Avem suspiciuni rezonabile să credem că regimul a încercat să ne otrăvească”

Corupție

(FOTO) Reacție oficială a Facebook: Sute de conturi și pagini cu legături cu Guvernul Moldovei, blocate

Corupție

Șeful de la MAI care i-a propus unui adolescent să-i facă sex oral pentru 50 de euro, DEMIS după investigația Jurnal TV

Corupție

AUDIO EXCLUSIV: Un șef de la MAI i-a propus unui adolescent să-i facă sex oral pentru 50 de euro; Reacția lui Jizdan

Corupție

Andrei Năstase: „70% din ceea ce câștigă un pensionar cheltuiește pe medicamente”

Corupție

EXCLUSIVITATE: Soția lui Șor, fratele și tatăl acesteia, printre primii solicitanți ai cetățeniei RM prin investiție

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *