timisoaraVineri, s-a consumat ultimul episod al selecției naționale menite să desemneze orașul care va ocupa poziția de Capitală Europeană a Culturii din partea României în 2021.

Juriul de experți a evaluat oraşele candidate preselecţionate pe baza candidaturilor revizuite şi a audierilor în raport cu obiectivele şi criteriile stabilite în Decizia nr. 445/2014/UE de instituire a unei acţiuni a Uniunii în favoarea evenimentului „Capitale europene ale culturii” pentru anii 2020-2033.

Conform instrucțiunilor primite din partea instituțiilor europene şi a regulamentului de procedură al competiţiei, audierile orașelor nu au fost deschise publicului.

Conferinţa de presă în cadrul căreia a fost public numele oraşului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România a avut vineri, azi, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în sala Mircea Eliade.

Din cele patru orașe rămase în competiție, Baia Mare, București, Cluj Napoca și Timișoara, câștigător a fost declarat Timișoara!

Evenimentul s-a bucurat de  de prezenţa Ministrului Culturii, doamna Corina Șuteu, precum și a președintelui juriului de experţi, domnul Steve Green şi a reprezentanţilor Comisiei Europene.

Sursa:timisoarastiri.ro

(14 accesari)