Critici dure în Parlament la adresa oligarhului Vladimir Plahotniuc din partea deputatei liberal-democrate Maria Ciobanu.

Aceasta a catalogat ultima ieșire a oligarhului, care a dat marți indicații ministerelor Educației și de Interne, drept „șocantă” și o dovadă în plus a stării de captivitate a statului.

„Reacția imediată a miniștrilor săi stârnește haz de necaz. Un lider de partid asociat cu toate relele care s-au întâmplat cetățeanului își permite să dea indicații miniștrilor”, a comentat Maria Ciobanu.

Ciobanu, de profesie pedagog, a mai spus că „ceea ce propune Plahotniuc în domeniul educației denotă faptul că pentru el nu există legi, separarea puterilor în stat, el aburcându-se deasupra tuturor”.

„Indicațiile pe care le dă Vladimir Plahotniuc colegii sale de partid din fruntea ministerului Educației, doamna Monica Babuc, sunt cu totul deplasate or, acei care i-au scris marți tâmpeniile sunt departe de domeniul educației. El, coordonatorul a tot ce mișcă în țara asta, cere instituirea unui moratoriu asupra optimizării școlilor”, a declarat Maria Ciobanu de la tribuna Parlamentului.

Ea s-a referit și la condițiile de lux în care locuiesc copiii oligarhului, la granița dintre Elveția și Franța, acolo unde Plahotniuc deține o casă într-o zonă rezidențială de elită, de pe malul lacului Geneva.

„De vreme ce ziceți că puneți moratoriu pe optimizarea școlilor optând pentru păstrarea școlilor mici. Este cazul ca dvs. să dați un exemplu demn de urmat. Domnule Plahotniuc, aduceți-vă copii din Elveția și înscrieți-i într-o astfel de școală. Poate să se solidarizeze cu dvs. și domnul Filip, chiar întreg cabinetul de miniștrii cu tot cu deputați din Parlamentul Republicii Moldova”, i-a recomandat deputata lui Plahotniuc.

Deputata PLDM, Maria Ciobanu, a venit cu critici în adresa lui Vlad Plahotniuc pentru declarațiile făcute marți în cadrul breafingului de presă al Partidul Democrat din Moldova. Maria Ciobanu spune că ultimele indicații către Ministerul de Interne și Educație sunt „de-a dreptul șocante”. Totodată, i-a recomandat lui Plahotniuc să-și aducă copii din Elveția la studii în Moldova.„Ceea ce propune Plahotniuc în domeniul educației denotă faptul că pentru el nu există legi, separarea puterilor în stat, el aburcându-se deasupra tuturor. Indicațiile pe care le dă Vladimir Plahotniuc colegii sale de partid din fruntea ministerului Educației, doamna Monica Babuc sunt cu totul deplasate or, acei care i-au scris marți tâmpeniile sunt departe de domeniul educației. El, coordonatorul a tot ce mișcă în țara asta, cere instituirea unui moratoriu asupra optimizării școlilor”, a spus Maria Ciobanu.Deputatul liberal-democrata menționat că nu banii au fost raționamentul de a optimiza școlile, ci calitatea actului educațional, menționând lipsa cadrelor și a condițiilor adecvate.„De vreme ce ziceți că puneți moratoriu pe optimizarea școlilor optând pentru păstrarea școlilor mici. Este cazul ca dvs. să dați un exemplu demn de urmat domnule Plahotniuc aduceți-vă copii din Elveția și înscrieți-i într-o astfel de școală. Poate să se solidarizeze cu dvs. și domnul Filip, chiar întreg cabinetul de miniștrii cu tot cu deputați din Parlamentul R. Moldova”, i-a recomandat deputatul lui Plahotniuc.Acesta îl ai îndeamnă să nu distribuie absurdități și să găsească bani pentru a majora salariile profesorilor la nivelul salariilor judecătorilor. Explicând că Codul Educației este efortul comun al multor experți din domeniu.La final i-a spus să întoarcă miliardele furate și să publice fără redactări raportul Kroll și l-a atenționat privind soarta tragică a dictatorilor din toate timpurile. „Soarta dictatorilor din toate timpurile a fost tragică, sugerez domnul Plahotniuc să citiți cât mai mult despre acest subiect, vă poate prinde bine”, și-a încheiat discursul deputata Maria Ciobanu.TV8.MD

Опубликовано Partidul Liberal Democrat din Moldova 19 октября 2017 г.

Sursa:independent.md

(94 accesari)