VIDEO: Un film despre jaful secolului, proiectat în fața sediului CNA

Un film despre furtul miliardului, supranumit și jaful secolului, a fost difuzat în fața sediului CNA. Investigația jurnalistică arată detalii despre cum s-a produs furtul miliardului și informații despre cei implicați în scheme.

„Au trecut patru ani, organele abilitate nu au găsit miliardele furate. Mimează un fel de investigație fără de sfârșit. Între timp în fiecare an suntem furați de alte miliarde. Venim în ajutorul acestor instituții de resort cu investigația făcută de jurnaliști independenți”, spun membrii Organizației Tinerii DA, organizatorii evenimentului.

„În 2015, Viorel Chetraru ne spunea că raportul KROLL nu este altceva decât o beletristică. Deși, CNA este obligată și în măsură să stopeze orice furt din banii nostri, această instituție nu a luat nici o atitudine. Corneliu Gurin, ex-procuror general, făcea declarații de la tribuna Parlamentului că este la curent de faptul că din BNM se fură cu sacul. Însă nici până astăzi Procuratura Generală nu are pornit un dosar penal real, nici un vinovat pedepsit. Dorin Drăguțanu împreună cu Andrian Candu și A. Arapu semnau garanții din numele Guvernului. Toți acești oameni și alții ca ei, care s-au perindat prin instituțiile statului, sunt responsabili de furtul miliardelor”, mai spun membrii Organizației Tinerii DA.

Vizionați mai jos filmul:

Sursa:jurnal.md

(154 accesari)

Articole similare

Eveniment

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo

Eveniment

VIDEO: Mișcarea de Rezistență ACUM, flashmob la SIS, în legătură cu deportarea ilegală a cetățenilor turci

Corupție

„Depărtarea de valorile europene” // Articol în Vocal Europe despre expulzarea cetățenilor turci din RM

Corupție

Dragnea jr., gratulat cu M..E PSD. Dosar Penal după „agresiune”. Nora liderului PSD „vrea sânge”

Eveniment

Val Butnaru, detalii despre relansarea Jurnal TV: Noua grilă de emisiuni va furniza surprize despre care se va vorbi mult

Eveniment

Ora de Ras revine de astăzi la Jurnal TV! Urmăriți prima ediție a noului sezon începând cu ora 21:00

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *