VIDEO: Un film despre jaful secolului, proiectat în fața sediului CNA

Un film despre furtul miliardului, supranumit și jaful secolului, a fost difuzat în fața sediului CNA. Investigația jurnalistică arată detalii despre cum s-a produs furtul miliardului și informații despre cei implicați în scheme.

„Au trecut patru ani, organele abilitate nu au găsit miliardele furate. Mimează un fel de investigație fără de sfârșit. Între timp în fiecare an suntem furați de alte miliarde. Venim în ajutorul acestor instituții de resort cu investigația făcută de jurnaliști independenți”, spun membrii Organizației Tinerii DA, organizatorii evenimentului.

„În 2015, Viorel Chetraru ne spunea că raportul KROLL nu este altceva decât o beletristică. Deși, CNA este obligată și în măsură să stopeze orice furt din banii nostri, această instituție nu a luat nici o atitudine. Corneliu Gurin, ex-procuror general, făcea declarații de la tribuna Parlamentului că este la curent de faptul că din BNM se fură cu sacul. Însă nici până astăzi Procuratura Generală nu are pornit un dosar penal real, nici un vinovat pedepsit. Dorin Drăguțanu împreună cu Andrian Candu și A. Arapu semnau garanții din numele Guvernului. Toți acești oameni și alții ca ei, care s-au perindat prin instituțiile statului, sunt responsabili de furtul miliardelor”, mai spun membrii Organizației Tinerii DA.

Vizionați mai jos filmul:

Sursa:jurnal.md

(157 accesari)

Articole similare

Corupție

Guvernul își bate iar joc de diasporă!

Corupție

Comisia Electorală Centrală, acuzată că pune bețe în roate ACUM; Maia Sandu: CEC-ul PD-ului ne blochează ILEGAL activitatea!

Politic

Andrei Năstase, despre contestația PD împotriva ACUM: „Denotă marea spaimă a regimului față de prezența masivă la vot”

Corupție

ACUM Platforma DA și PAS reclamă abuzuri grave și sesizează instituțiile străine: „Se bagă frica în oameni pentru a vota PD”

Cultural

FOTO: Andrei Năstase, invitat de onoare la Iași, la evenimentul „Eminescu, Măria Ta!”

Corupție

Cetățeni din Nisporeni care au semnat pentru Ion Terguță, candidatul ACUM Platforma DA și PAS, HĂRȚUIȚI

Nu există comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *