Maniera abuzivă prin care Partidul Democrat, condus de Vladimir Plahotniuc, înţelege să exercite presiuni politice asupra partidelor de opoziţie încalcă drepturile democratice ale cetăţenilor, creează o atmosferă de insecuritate, de neîncredere şi îndepărtează pe zi ce trece Republica Moldova de Europa civilizată, consideră liderul PNL România, Ludovic Orban.

Politicianul de la Bucureşti a criticat politica dusă de către Partidul Democrat şi a subliniat faptul că România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova.

„România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova, chiar mai mult decât a făcut-o până acum, însă nu necondiţionat. Toate ajutoarele acordate Basarabiei trebuie să ajungă la cetăţenii săi, nu să fie folosite drept instrumente de campanie pentru PD”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a salutat apropierea Platformei DA, PAS şi PLDM de valorile Partidului Popular European şi le-a îndemnat la unitate.

„Partidul Naţional Liberal nu uită că este Partidul Marii Uniri. Partidul Naţional Liberal va sprijini din ce în ce mai mult eforturile opoziţiei din Republica Moldova de a crea un stat democratic şi prosper pentru că are o datorie sacră faţă de Basarabia, iar drumul Republicii Moldova de astăzi, către Europa, trece prin România. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajuta acest stat frate să rămână aproape de valorile democratice europene”, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa:jurnal.md

(26 accesari)