​Liderii DA, despre poziţia Platformei în sondajele de opinie: „Realitatea esta alta; Poţi truca cifrele, te poţi juca cu numerele, dar Plahotniuc nu va reuşi niciodată să ne dezbine de oameni”

Imagine implicită

Sondajele de opinie care plasează Platforma Demnitate şi Adevăr sub pragul electoral sunt comandate la GBC şi asta pentru că oligarhul Vladimir Plahotniuc mizează pe crearea unei noi aşa-zise coaliţii proeuropene după alegerile următoare, iar Platforma Demnitate şi Adevăr a respins categoric şi în repetate rânduri o eventuală coaliţie cu PD.

„Noi suntem fermmi convinşi că o să mai apară 100 de sondaje în care Platforma va fi poziţionată cu un procent, cu două procente, cu minus trei procente. Pentru că este evident scopul urmărit de GBC – diminuarea rolului Platformei DA în ochii oamenilor, deoarece Platforma DA este, pe de o parte, partid proeuropean, prodemocratic, pe de altă parte – partid intransigent în orice cooperare cu Plahotniuc. Iar acum, cu un an înainte de alegeri, se merge pe ideea năstruşnică a lui Plahotniuc, de a încropi cu orice preţ încă o coaliţie aşa-zisă proeuropeană, astfel încât alte partide să muşamalizeze şi să ascundă furtul a ceea ce a mai rămas de furat. Platforma DA a spus de zeci de ori că nu face troc cu mafia şi acesta este cel mai deranjant moment pentru Plahotniuc.

De aceea ne aşteptăm şi la alte sondaje în care Platforma DA e poziţionată sub pragul electoral, dar realitatea este alta. Veniţi cu noi în orice sâmbătă, duminică, în orice localitate, când mergem să ne întâlnim cu oamenii, şi veţi vedea realitatea”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, liderul DA, Andrei Năstase, a adăugat: „Poţi truca cifrele, te poţi juca cu numerele, dar niciodată nu va reuşi Plahotniuc să ne dezbine de oameni şi să îi facă mai puţin dragi nouă sau pe noi mai puţin dragi lor”.

Sursa:jurnal.md