Vlad-Filat-PlahotniucOligarhul Vladimir Plahotniuc, care este prim-vicepreședinte al Partidului Democrat și candidează cu numărul doi pe lista PD pentru alegerile parlamentare, și-a declarat averea la CEC.
În perioada 1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2013 Plahotniuc a încasat un venit de 304 870 mii de lei de la locul de muncă de bază, dobânzi în sumă de 12 939 mii de lei, iar de la PrimeManagment a avut venituri de 30,3 mil. de lei.
Prim-vicepreședintele PD deține două apartamente și un subsol la Chișinău, cu o suprafață de 1349 de metri pătrați, patru garaje – 117 metri pătrați și patru automobile Mercedes-Benz.
Vladimir Plahotniuc a mai declarat că deține 100% din PrimeManagment, care a fost creat în septembrie 2010, cu două luni înainte de alegerile după care Plahotniuc a fost ales prim-vicespicher. Nu este clar ce afaceri administrează compania „Prime Management”, chiar dacă în obiectivele sale de activitate sunt indicate activități de administrare a companiilor holding. Cert este, însă, că hotelurile, televiziunile, posturile de radio, agențiile de publicitate cu care se laudă Plahotniuc sunt înregistrate pe alte companii, care aparent nu au nicio legătură cu persoana dânsului. Toate firmele care dețin aceste bunuri fac parte dintr-o companie off-shore din Olanda, „OTIV Prime Holding B.V.” Din holdingul „OTIV Prime Holding B.V.” fac parte: „OTIV Prime Services B.V.”, „OTIV Prime Real Estate B.V.”, „OTIV Prime Hospitality B.V.”, „OTIV Prime Media” și „OTIV Prime Financial B.V.”. Toate bogățiile lui Plahotniuc se ascund exact în aceste companii.
Sursa: deschide.md

(262 accesari)