1 mai, ziua Festivalului de Foarte Scurt Metraj la Chișinău

Imagine postare

festivalul-de-foarte-scurt-metraj-tr-s-courts-la-oradea-i85892Cinematograful Gaudeamus va fi gazda Festivalului de Foarte Scurt Metraj pe 1 mai. Toate fimele prezentate vor avea durata nu mai mult de trei minute.

Ficţiune, documentar, animaţie, film experimental, comedii, dar și multe alte genuri de film vor fi incluse în programul festivalului.  Selecţiile tematice vor fi: Filme foarte scurte pentru familie/Très Courts Familia (ora 16.00), Cuvintele femeilor/Paroles de Femmes (ora 17.00), De scurt metraj/Around the Très Courts (ora 18.00) şi Secţiunea Internaţională/Sélection Internationale (19.00).

Prin intermediul unui chestionar, cinefilii vor putea vota proiecțiile vizionate. Cîștigătorul se va alege cu un premiu în valoare de 1500 de euro, bani care trebuie să-i investească în crearea unei noi pelicule de film.

Festivalul este organizat de Alianța Franceză în colaborare cu cinematograful Gaudeamus. Intrarea este liberă. Evenimentul cultural se desfășoară în perioada 26 aprilie- 5 mai în 120 de orașe ale lumii.