zagorodnii1Președintele Comisiei Parlamentare de anchetă în cazul Pădurii Domnești, Anatolie Zagorodnîi.

Că au rămas nepedepsiți cei care au participat la vînătoarea din Pădurea Domnească, era și de așteptat. Încă un fapt care dovedește că principiul acestei guvernări este îndeplinirea planului criminal.

Chiar dacă Comisia și-a îndeplinit funcția așa cum se cuvine – a luat o hotărîre cu concluziile de rigoare, a pus la dispoziție un raport, pentru omorul lui Sorin Paciu nu plătește nimeni. În ciuda eforturilor depuse de guvernare de a declara neconstituțional proiectul de Hotărîre cu privire la raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea  modului de administrare de către organele de anchetă a incidentului din 23 decembrie 2012 care a avut loc în Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească”, Curtea Constituțională a confirmat constituționalitatea deciziei, fiind obligatorie pentru executare.

Mai rău este că mulți dintre cei care poartă vina sunt în libertate. Au fost suspendați din funcție de ochii lumii și apoi restabiliți. Un exemplu elocvent este fostul comisar al raionului Fălești. Astăzi am fost informat că Valeriu Cojocaru a fost angajat în Departamentul Misiuni Speciale din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.

Procuratura Generală de ce-a intentat cîte 2-3 dosare pe numele unei singure persoane, fiind siguri că nu-i doar o persoană implicată în această vînătoare. De fapt, judecătorul Gheorghe Crețu nu este vinovat, dar uitați-vă ce fac. Am propus de mai multe ori să fie audiat Guvernul, dar majoritatea parlamentară nu este de acord.

Unde se ascunde Zubco? Cum poate să stea Pleșca comod în fotoliu, dacă el a participat la vînătoare? De ce Leancă, Plahotniuc, Filat, Gurin tac? De ce nu spun că europenii cer să fie pedepsiți vinovații în cazul Pădurea Domnească, că se discută subiectul în Parlamentul European și ei mușamalizează? Deducem că toți alcătuiesc o grupare criminală.

(227 accesari)