Paul Dicu a alergat până acum 95 de kilometri în Sahara, pentru copiii bolnavi de inimă

Imagine implicită

Paul DicuMaratonul Nisipurilor devine tot mai greu de la o etapă la alta. Paul Dicu a trebuit să alerge prin două lanţuri muntoase şi s-a ales cu probleme destul de serioase la un genunchi.

Până acum, Paul a alergat 95 de kilometri în Sahara şi se pregăteşte să încheie etapa cu numărul trei, lungă de aproape 40 de kilometri. În ţară s-au strâns 4 mii de kilometri, adică 8 mii de euro pentru copiii bolnavi de inimă.
Obosit, însetat şi cu o durere groaznică la genunchiul stâng, Paul Dicu a reuşit să termine şi a doua etapă a Maratonului Nisipurilor. 32 de kilometri, în 8 ore.

Paul nu este un alergător profesionist, dar a reuşit de fiecare dată să ducă această cursă până la sfârşit. Luni, însă, n-a fost în cea mai bună formă.

Primele trei etape ale maratonului sunt de încălzire. Greul vine în cea de-a patra etapă: este cea mai lungă şi cea mai spectaculoasă. Participanţii aleargă între 90 şi 100 de kilometri, şi ziua şi noaptea, 36 de ore continuu. Iar anul acesta, pentru că se aniversează 30 de ani de maraton, organizatorii au anunţat că această etapă va fi cea mai lungă din istoria cursei.

Şi în ţară românii aleargă în pas cu Paul Dicu. Până acum s-au strâns 7 mii de kilometri. Adică 14 mii de euro pentru copiii bolnavi de inimă.
Oricine îşi poate transforma kilometrii alergaţi în bani, în această săptămână, dacă se înscrie pe site-ul www.inpascupaul.ro.
O companie de asigurari doneaza câte doi euro pentru fiecare kilometru alergat. Bani pentru tratarea copiilor bolnavi de inima. Cursa din deşertul african se va încheia de Paşte.

Sursa:stiri.tvr.ro