Orasul DemnitatiiZece nopţi de solidaritate în Oraşul Demnităţii: Oamenii vor protesta până când îşi vor întoarce ţara înapoi.

Sute de oameni şi-au petrecut noapte în Oraşul Demnităţii, unde au fost instalate peste 400 de corturi. Noaptea trecută a fost încă un pas spre un viitor mai bun, iar protestatarii au continuat să-şi povestească istoriile de viaţă.

După zece nopţi de protest, manifestanţii sunt convinşi că vor produce schimbarea, aşa că ei spun ferm că vor rămâne în Piaţa Marii Adunări Naţionale până când guvernarea va îndeplini toate revendicările înaintate de ei. În tot acest timp, protestatarii au construit o adevărată gospodărie. În Oraşul Demnităţii, oamenii au o bibliotecă, o poştă, o procuratură, dar şi un punct medical.

Toate serile din Oraşul Demnităţii au fost diferite. Unii manifestanţi au protestat prin cântec, alţii prin poezii. Protestatarii din centrul capitalei sunt încurajaţi de toţi moldovenii din toate colţurile lumii. Aceştia transmit mesaje de solidaritate, dar şi organizează diferite manifestaţii în mai multe oraşe ale lumii.

Chiar dacă guvernanţii continuă să ignore revendicările cetăţenilor, aceştia sunt hotărâţi să lupte până la capăt. Astfel, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a anunţat că extinde acţiunile de protest la toate instituţiile de stat aflate în captivitatea guvernării oligarhice. În prima zi din această săptămână, cetăţenii au protestat în faţa Procuraturii Generale. Oamenii au cerut demisia procurorului general, Corneliu Gurin.

Manifestanţii şi-au continuat programul şi au pichetat şi sediul Centrului Naţional Anticorupţie. După ce ieri au protestat în faţa CNA, astăzi manifestanţii vor protesta în faţa Reşedinţei de Stat. Grupul de reprezentare a protestatarilor cheamă cetăţenii astăzi la ora 7:30 la o nouă acţiune de pichetare cu genericul „trezirea preşedintelui Timofti”. Tot astăzi, la ora 15:00, protestatarii vor merge să picheteze Guvernul, care se va întruni în şedinţă.

Amintim că, pentru a doua duminică consecutiv, zeci de mii de oameni din toată ţara au venit în faţa Guvernului să ceară un trai mai bun.
Sursa:jurnal.md

(42 accesari)