200 de milioane de dolari „pentru COMBATEREA PRESIUNILOR RUSE” asupra Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Imagine implicită

obamaProiectul de buget pentru anul fiscal 2015, propus Congresului de președintele Barack Obama, prevede alocarea a 117 milioane de dolari Ucrainei și a 51 de milioane Republicii Moldova și Georgiei pentru ‘a răspunde la presiunile și acțiunile agresive ruse’, a anunțat luni Departamentul de Stat al SUA, scrie Agerpres.

Bugetul prevede un sprijin vital pentru Ucraina și alte țări din regiune, astfel încât acestea să poată răspunde la presiunile și acțiunile agresive ale Moscovei „, a declarat un purtător de cuvânt al diplomației americane.

Bugetul pe 2015 „va fi, de asemenea, folosit pentru a contracara propaganda rusă în Europa și Asia Centrală”, adaugă Departamentul de Stat. Washington intenționează să deblocheze în acest scop circa 16 milioane de dolari.

Cu aceste fonduri, ce vor fi investite în activități mediatice internaționale, ‘SUA vizează publicul vulnerabil din țările periferice, creșterea sprijinului pentru libertatea de expresie și a jurnalismul independent în regiune și promovarea intereselor Statelor Unite în politica internațională’, se menționează în proiectul de buget, postat luni pe site-ul Casei Albe.

Sursa:abcnews.md