antonescu_tariceanu_33ccc1a1f3Summitul de la Vilnius este un moment de succes, care trebuie tratat ca atare. Contextul geopolitic și marile provocări ale anului 2014 sunt majore. Este foarte mult de muncă, sunt foarte multe de făcut. Declaraţia aparţine preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu. 
În ceea ce priveşte regimul liberalizat de vize, senatorul a subliniat că oficialii europeni trebuie să tragă nişte învăţăminte. „Că UE are între valorile sale fundamentale tocmai libera circulație a cetățenilor, tocmai libertatea pieței muncii. Cred că nu va fi un obstacol și noi vom face tot ce putem. Cred ca la Bruxelles trebuie să se tragă niște învățăminte, mai ales după Summitul de la Vilnius. Să înțeleagă că dacă vor ca Europa să fie cât mai largă, atunci astfel de lucruri nu trebuie să se transforme în piedici. Sper că ceea ce s-a întâmplat la Vilnius, cu toate consecințele geopolitice, a făcut ca aceste lucruri să fie mai bine înțelese”, a precizat Crin Antonescu.
Oficialul român a remarcat că fiind un acționar în toate instituțiile europene, România va depune toate eforturile pentru ca integrarea şi aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie cât mai consistent și cât mai rapid.

(201 accesari)