загруженное (4)Prin lege s-a declarat că 25 decembrie este zi de sărbătoare şi inclusă în lista zilelor de odihnă. Astfel, Crăciunul se va sărbători atît pe stil nou, pe 25 decembrie, cît şi pe stil vech, pe 7-8 ianuarie.

Proiectul de hotărîre a fost aprobat astăzi şi împreună cu acesta s-a votat în prima lectură modificarea Codului Muncii. Tot astăzi urmează să fie supus votului pentru a doua lectură.

Liberalul Valeriu Munteanu a declarat în şedinţa de astăzi a Legislativului că iniţiativa de a sărbători Crăciunul pe stil nou, nu împiedică cetăţenii să sărbătorească şi pe stil vechi. „Noi nu anulăm Crăciunul de pe 7 ianuarie. Din contra, noi oferim încă un drept, și altei categorii de cetățeni, care să poată sărbători Crăciunul și pe 25 decembrie”, a precizat liberalul.

Comuniştii au fost împotriva acestei hotărîri.Ei au propus organizarea consultărilor cu societatea civilă şi să fie invitat mitropolitul Vladimir în Parlament pentru a participa la dezbateri. Aceştia au menţionat că Biserica de la Chișinău se conduce după Calendarul iulian, stilul vechi, și astfel Crăciunul este sărbătorit pe 7-8 ianuarie

(176 accesari)