7 aprilie 2009 a fost răzbunat

Imagine implicită

marsul tacerii1.Acum putem spune cu certitudine că ne pasă, că nu suntem niște lași! Miile de oameni care au venit, de Florii, (și pe care nu le-au văzut sculele televizate ale lui Plahotniuc, inclusiv cele de la Moldova1!), la mitingul de protest au demonstarat că suntem societate, că suntem în stare să renaștem ca pasărea Phoenix.

Marșul Tăcerii și-a strigat revendicările cu toată sinceritatea și durerea izvorîtă din profunda ură față de ticăloșii de la guvernare.

7 aprilie 2009 a fost răzbunat!

Reprezentanții societății civile, fermierilor, combatanților, partidelor politice extraparlamentare, cetățeanii au ținut o lecție de libertate și demnitate în fața întregii lumi.

Cu bucurie, i-aș transmite domnului ex-mmbasador al Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer:” Excelență, și moldovenii sunt capabili să iasă în stradă cînd li se fură nu doar miliardele de la BEM, ci și demnitatea, speranța și viitorul.”

Oamenii sunt hotărîți și spun că data viitoare vor fi mai mulți, cu siguranță! Pentru asta, însă, e nevoie ca de sărbătorile de Paști și de Blajini să aducă la cunoștința tuturor celor care nu au putut veni pe 5 aprilie la Chișinău, mai ales celor de la țară, din satele noastre părăsite de tîlharii de lux, ce anume s-a întîmplat în capitală, iar data viitoare să-i ia cu ei ca să însutească rîndurile demnității și adevărului.

Este unica șansă de a ne salva sufletele de bandiții și hoții de la guvernare!
Unire, cetățeni!  Sus Demnitatea, sus Adevărul!

2. În cadrul mitingului de protest am punctat cîteva repere din realitățile Republicii Moldova, cînd, după 2009,  revolta tinerilor de pe 7 aprilie a fost confiscată de o clică de bandiți, axîndu-mă, în special, pe tentativa deocamdată eșuată de lichidare a presei libere.

Concetățeni,

Îată care sunt isprăvile devoratorilor revoltei pașnice a tinerilor din 7 aprilie 2009, care va constitui rechizitoriul Procuraturii reformate după modelul DNA:

Au distrus economia națională, care respiră pe patul de moarte doar prin remitențe și ajutor financiar extern;

Au pus pe butuci agricultura prin imozite medievale, iar acum vor impozita remiitențele în cel mai perfid și cinic mod posibil;

Au jefuit bunuurile statului, printre care hotelurile Codru, Chișinău, Național, cafeneaua Guguță, insulele La izvor, magazinul

Gemenii, întreprinderea monopolistă Metalferos, toate ajungînd în imperiul off-shorizat al lui Plahotniuc;

Au comis atacurile raider de la Victoriabanc, Banca de Economii, ASITO, Moldovaagroindbanc, beneficiar final al primelor trei jafuri fiind identificat același Plahotniuc de către justiția din Marea Britanie;

Au spălat 18 miliarde de dolari din Rusia prin intermediul judecătorilor corupți ai oligarhului urmărit de Interpol;

Au împușcat cu sălbăticie un om în Pădurea Domnească și au măcelărit, ca niște braconieri ce sunt, sute de animale;

Au dăruit Aeroportul internațional Chișinău Federației Ruuse;

Au fraudat masiv alegerile din 30 noiembrie 2014;

Au jefuit un miliard de euro de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibanc, în realitate de la fiecare dintre cetățenii acestui stat și i-au dosit în hăurile din Rusia și of-shoruri;

Au partajat politic și capturat instituțiile de drept și de reglementare, numind în funcții scule docile;

Au sărăcit populația pînă la limita genocidului social;

Au deturnat cursul european al Moldovei;

Au pactizat cu diavolul roșu, PCRM.

Și pentru că toate aceste crime de drept și politice nu le sunt îndeajuns, au decis să stranguleze libertatea presei și libertatea de exprimare, prin proiectul analfabet al lui Țuțu-Streleț.

După ce tîlharii de lux:

Au monopolizat presa, inclusiv audiovizualul;

Au partajat politic CCA și Moldova 1;

Au folosit media obedientă și pe cea publică în campania electorală;

Au încercat să închidă Jurnal TV și alte posturi incomode;

Au obținut miliarde din ortava propagandei lui Putin, pe care o controlează în totalitate –

Acum au decis să introducă cenzura și pedeapsa cu închisoarea pentru jurnaliști, să fure încă 25 de milioane de la Radiodifuzorii publici, să legifereze canalele rusești în Moldova, să lichideze presa incomodă, să ooblige media să-și deconspire sursele, să modereze emisiunile în locul jurnaliștilor, să interzică judecățile de valoare!

Și toate acestea pentru a putea jefui în liniște și pace, departe de ochii poporului, ultimele averi publice ale statului. Cu siguranță, dacă nu exista presa liberă, emisiunile de rezonanță Ora de ras, Mai pe scurt, Cabinetul din umbră, Politica, În profunzime, nimic din cele constatate mai sus nu ajungeau la urechile societății.

Comportamentul oligarhiei criminale și neocomuniste a ajuns a fi coșmarul tinerilor protestatari din 7 aprilie 2009! Vom fi mereu alături de năzuințele și revendicările lor.

Jos cenzura!

Jos oligarhia neocomunistă!

Unire, cetățeni!

Vasile, Năstase, membru al Grupului de inițiativă
al Platformei Civice Demnitate și Adevăr