Teatrul din CahulRomânia va oferi 800.000 de euro pentru construirea unui nou sediu pentru Teatrul Muzical – Dramatic „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul.
Un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Culturii al Republicii Moldova în domeniul cooperării pentru dezvoltare privind Teatrul ,,B. P. Haşdeu” a fost semnat vineri de ministrul de la București Titus Corlățean și ministrul culturii din Republica Moldova, Monica Babuc. Finanţarea este asigurată din fondurile asistenţei oficiale pentru dezvoltare gestionate de Ministerul Afacerilor Externe al României.
Ministrul Titus Corlăţean face parte din delegaţia oficială condusă de prim–ministrul României, Victor Ponta, care vizitează acum Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Consulatului General al României la Cahul, evenimentul se înscrie în strategia Guvernului de la București de a susține parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creșterea calității vieții cetățenilor Republicii Moldova.

Sursa: infoprut.ro

(186 accesari)