9 mai cu cântece și proteste

Imagine postare

protest_9mai1 (1)Ziua de 9 mai a fost marcată de proteste. În timp ce Kobzon și Leșcenco cîntau pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Civică „Acțiunea 2012” protestau în imediata apropiere. Au existat și cîteva altercații.

Concertul organizat de Ambasada Rusiei în PMAN a stîrnit nemulțumiri. Oamenii s-au arătat indignați și de vizita neoficială a vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin, manifestanții au scandat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare „Rogozin ieși afară”, „Armata rusă afară” și „Libertate”.

Doi participanți la acțiune au purtat maști prin care au reprezentat moartea. Altul ținea în mînă un pistol, mimîndu-l astfel pe oficialul rus Dmitrii Rogozin. Polițiștii s-au implicat să disperseze un grup de cetățeni, care s-au luat la harță din cauza drapelelor pe care le țineau în mîini.

Manifestanților nu li s-au permis să scandeze pe teritoriul Pieții, în apropiere de scenă.

Astăzi peste 1000 de polițiști și carabinieri au asigurat ordinea publică în capitală. Amintim că pe 9 mai se sărbătorește Ziua Europei și  sfîrșitul celui de-Al doilea Război Mondial.