99 de ani de la nașterea lui Gică Petrescu

Imagine postare

gicapetrescuGică Petrescu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică ușoară și populară din țara noastră, comunică ziare.com. 

Născut pe 2 aprilie 1915, în București, Gică Petrescu a fost căsătorit timp de 34 de ani cu scriitoarea Cezarina Moldoveanu. După moartea soției, în 1989, Gică Petrescu a refuzat mult timp să susțină spectacole. Până la urmă însă a revenit pe scena pe care o adora.

Cântărețul a debutat la vârsta de 16 ani și a cântat peste 1500 de piese în cei 70 de ani pe care i-a dedicat muzicii, iar șlagărele sale au devenit nemuritoare.

A trăit 91 de ani și ne-a uimit pe toți cu vitalitatea pe care o arăta pe scenă chiar și în ultima parte a vieții, reușind să cânte live chiar și la vârsta sa înaintată. A avut o viață fabuloasă, a călătorit peste tot în lume și a fost iubit de câteva generații de români.

În mai 2003, ca recunoaștere a întregii sale cariere artistice, președintele Ion Iliescu i-a acordat maestrului Gică Petrescu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.

Gică Petrescu a murit pe 18 iunie 2006, în Capitală, și a fost înmormântat la Cimitirul Bellu.