congresul 13 decembrie 1Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr a fost edificat duminică, ca o alternativă la actuala clasă politică. Formațiunea politică a fost creată în baza unui partid existent – „Forța Poporului”.

Partidul a apărut ca o emanație a protestelor din 2015, care au început în luna februarie, și continuă și în prezent în Piața Marii Adunări Naționale. Președinte al partidului a fost ales avocatul Andrei Năstase.

„Nu m-am gândit niciodată să mă implic în politică. Nici nu mi-am dorit-o până recent. Dar fac acest pas din necesitate. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o nouă forță politică, una curată, care să promoveze cei mai integri și merituoși concetățeni ai noștri”, a declarat Andrei Năstase, noul președinte al partidului.

Totodată, Năstase a precizat că, în continuare, formațiunea politică „rămâne deschisă cooptării de noi membri, care să îndeplinească mai multe criterii, cum ar fi integritatea și profesionalismul.

De asemenea, în calitate de vicepreședinți ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr au fost aleși Stanislav Pavlovschi, Inga Grigoriu și Alexandru Slusari.

Anterior, membrii Platformei Civice Demnitate și Adevărat au anunțat că va exista și entitatea civică, din care vor face parte foștii membri, precum și alții noi, din cadrul societății civile.

Sursa:independent.md

(41 accesari)