646x404Realizatoarea emisiunii „Tezaur Folcloric” a murit aseară. După șase luni petrecute prin spitale, Mărioara Murărescu a cedat luptei cu cancerul. Potrivit colegilor de la televiziunea publică, în ultimul timp suferea de depresie.

Presa românească scrie că în luna iunie, Mărioara Murărescu a fost internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală

Apropiaţi ai realizatoarei TV au explicat că aceasta a fost internată la 9 august 2013 în Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a spitalului, care are şi un Compartiment de Recuperare Neurologică, scrie realitatea.net. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias unde fusese internată, a precizat că fosta prezentatoare TV a cerut să nu fie date informaţii în legătură cu starea ei de sănătate.

Mărioara Murărescu s-a născut la 1 octombrie 1947 în Câmpulung Muscel. De mai bine de 30 de ani a fost realizarea emisiunii de muzică populară la postul național de televiziune, „Tezaur Folcloric”. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii, transmite digi24.ro

După o operație de amigdalită, ratează o carieră de soprană, întrucît i se schimbase vocea după operație.

S-a consacrat și pentru festivalurile de folclor pe care le-a organizat, concerte de colinde, emisiuni duplex dintre Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric”, în 1992, prima casetă video „Tezaur folcloric”, în 2000.

Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, în decembrie 2003, şi cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în aprilie 2009, comunică sursa citată.

(311 accesari)