ong-urile-o-acuza-pe-ana-gutu-de-sovinismÎn condițiile când Republica Moldova primește vestea cea bună de la Parlamentul European și anume, că are undă verde la perspectiva clară de aderare la UE (Vezi AICI Rezoluția Parlamentului European din 17 aprilie 2014, mai cu seamă punctul 31), săptămâna patimilor consumă ora de vârf la AȘM – alegerile președintelui.

După vasta epopee de interpretare a unui cod scris la comandă și conceput pe placul lui Duca ”nemuritorul”, cu girul ”sfânt” al două comisii parlamentare (din care fac parte deputați mult prea îndepărtați de pasiunile academice moldovenești), uite că visul idiotului se face realitate: Duca facutu-s-a ”ispravnik” pe suflete akademicești rătăcite, într-o a treia domnie! Aici! În RM pro-europeană! Duca, făuritor de doctorași Honoris Causa gen Voronin-tartarul roșu, plagiatorul de vază al măreței academii de pe malul Bâcului, imperisabil precum e însuși licheismul transcendental moldo-sovietic, hapsânul Harpagonic, ce nu încape în faraonicele castele ridicate cu atâta râvnă științifică din bani publici furați cu japca – E ÎNSCĂUNAT FĂRĂ JENĂ LA PREȘEDINȚIA AȘM cu o majoritate covârșitoare de voturi. Ubi sunt academici? Corupția morală, lipsa de integritate, furturile în proporții deosebit de mari, constatate de Curtea de Conturi, controalele financiare – nimic din aceste josnice defecte nu i-a făcut pe (ne)distinșii 99 de votanți ai lui Duca să pună la îndoială meritul acestuia de a conduce o ditamai Academie de Științe din RM. Nimic!!! Despre care moralitate la nivel societal doriți, voi, academicieni cu drept de vot, să-i învățați pe ceilalți? Ce fel de europenizare doriți voi, dacă ridicați mâna (scuze, bifați buletinul) pentru un rătăcit al gândirii chimio-ecologice, care în 1989 scria că suntem moldoveni, vorbim moldovenește, iar cu 5 ani în urmă s-a făcut român cu acte în regulă? Duca vă lasă să ”umblați în sandale” pe timp de iarnă, pe când odraslele lui locuiesc în castele prin Marea Britanie? V-ați vândut pentru trei sarmale, o țuică și o primă nenorocită, numai ca să-l votați? Câți ați fost? 99? Exact ca într-o cântare de pe aici – 99 de cumătri! De fapt, aceasta sunteți – 99 de cumătri ai lui Duca, în ochii societății ați pierit odată cu nefericita voastră academie! Sunteți mulți! Prea mulți! Lăpușnenau avea dreptate…În țările luminate un fotoliu de academician este un piedestal, iar voi, cei de la AȘM, care ați votat pentru Duca-plagiatorul, Duca-impostorul, Duca-mincinosul, Duca-hoțul – sunteți niște târâtoare ordinare, fără coloană vertebrală, meritați să vă fie retrase toate titlurile, gradele și epoleții (cu siguranță, unii din voi ii aveți). Fotoliul de președinte al AȘM, datorită vouă celor 99 (uite că și rimează!) încarnează corupția, licheismul și hoția de drum mare! Cu așa președinte, ales în hal fără de hal, AȘM a MURIT! De azi înainte AȘM e un hoit, care pute și trebuie îngropat, uitat și să-i cânte preoții prohodul. Amin!

***

Integrarea Europeană nu înseamnă furtul banilor publici, așa cum a practicat conducerea AȘM până în prezent. Alegerile președintelui AȘM au constituit o gravă încălcare a tot ceea ce înseamnă integritate intelectuală și științifică. AȘM trebuie urgent reformată, restructurată, optimizată în beneficiul cetățenilor acestui stat și al comunității științifice. Gheorghe Duca trebuie să-și dea demisia de onoare, el merită blamul și oprobriul societății. Duca trebuie să răspundă în fața instanțelor judecătorești, dar nu să stea în fruntea unei academii. În academia celor săraci cu duhul, conduce un plagiator corupt, aceasta e realitatea europeană la AȘM. Cine dorește să fie academician?

sursa: anagutu.net

(433 accesari)