Acțiune de amploare, în Bistrița-Năsăud: 1.500 de voluntari au plantat zece hectare de pădure nouă

Imagine implicită

plantare puieti1.500 de voluntari au participat la una dintre cele mai mari campanii de împădurire din țară. Acțiunea a avut loc într-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud care este cunoscută drept localitatea cu cea mai mică suprafaţă împădurită din Transilvania: doar 4%.

1.500 de voluntari au plantat, în mai puțin de patru ore, zece hectare de pădure nouă. Nu a fost deloc uşor, spun ei, pentru că pământul era plin de rădăcini.

„E foarte greu, ar merge mai bine dacă nu ar fi atât de multe rădăcini, dacă nu ar fi atâtea ar merge mult mai bine și am face o trabă mult mai bună”, a spus unul dintre voluntari.

Psihologi, ingineri, informaticieni sau elevi, cu toţii şi-au sacrificat o zi de weekend pentru un mediu mai curat și mai sănătos.

„Să vezi ceva pozitiv în România, să vezi că se întâmplă ceva pozitiv eu locuiesc în Cardiff în Țara Galilor și când am văzut chestia asta pe Facebook am zis nu pot să ratez așa ceva”, a spus un alt voluntar.

Puieţii au fost aleşi de specialişti, în funcţie de zona în care sunt plantaţi şi de compoziţia pământului, spun reprezentanţii asociaţiei non-guvernamentale care au organizat împădurirea.

„Pe oră studiile arată că se taie trei hectare, 24 ore – 365 de zile. Dacă noi am reușit în trei ore să plantăm zece hectare am plantat cam cât se taie în România cu 1500 de oameni”, a spus Alin Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

„Facem anumite întrețineri până ce va reuși, cum ne place nouă să spunem, să prindă aripi să meargă pădurea de altfel o și împrejmuim”, a declarat Vasile Codrea, primar Budești Fânațe.

Săptămâna trecută, 250 de voluntari au plantat 6.000 de puieţi, în judeţul Timiş.

Sursa:digi24.ro