Acţiune de protest la Judecătoria Centru: Oamenii cer eliberarea neîntârziată a şoferului reţinut după manifestaţia din 17 septembrie

Imagine implicită

Şoferul care a fost reţinut după protestul din 17 septembrie este nevinovat şi trebuie să fie eliberat. Asta cer mai mulţi oameni care protestează la Judecătoria Centru.

Acţiunea de protest este organizată de Platforma Demnitate şi Adevăr.

„În urma protestului din 17 septembrie, organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale faţă de derapajele guvernării din Republica Moldova, şoferul Alexei Alexeev, care transporta aparatajul acustic, a fost arestat ilegal. Alexei Alexeev, protestatar paşnic, s-a deplasat la TRM pentru a transporta aparatajul, fără a crea blocaje, respectând ordinele şi instrucţiunile poliţiei, a primit 30 de zile de arest, iar mai târziu – alte 30 de zile de arest la domiciliu. Cerem eliberarea neîntârziată a lui Alexei Alexeev”, spun membrii DA.

Amintim că Alexei Alexeev a fost reţinut în propria locuinţă în dimineaţa zilei de 18 septembrie pentru ameninţare săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere. Instanţa a decis ca bărbatul să stea 30 de zile în arest preventiv. După asta, acesta a fost plasat în arest la domiciliu. Alexei Alexeev pledează nevinovat.

Sursa:jurnal.md