Activiștii ucraineni au atacat Ministerul Agriculturii

Imagine postare

images (4)„A devenit clar că este necesar să ne pregătim de ofensiva promisă”, au declarat liderii opoziției din Ucraina după întrevederea de aseară cu președintele Ianukovici. Opoziția ucraineană a rămas nemulțumită de propunerile șefului statului și au continuat mobilizarea. Ca urmare, protestatarii au atacat Ministerul Agriculturii.

„Singurul lucru pe care l-am obţinut de la întrevederea cu Ianukovici este o promisiune de eliberare a tuturor militanţilor”, a afirmat fostul boxer Vitali Kliciko, anunţând că preşedintele a respins propunerile de prezentare a demisiei.

Naţionalistul Oleg Tiagnibok a adăugat că preşedintele a propus opoziţiei să elibereze strada Gruşevski, teatrul, începând de duminică, a unor scene violente de gherilă urbană, în schimbul asigurării liniştii în Piaţa Independenţei, situată în apropiere şi ocupată de două luni de către manifestanţi, transmite mediafax.ro.

„Am început”, a anunțat Oleksandr Daniliuk, liderul mişcării. Acesta a scris pe contul său de facebook că „activişti din cadrul mişcării Spilna Sprava (Cauza comună) tocmai au ocupat sediul Ministerului Agriculturii” de pe strada Hreşciatik, la aproximativ 100 de metri de Piaţa Independenţei, numită şi Maidan, un loc simbolic al mişcării de contestare a regimului, în ultimele două luni, citează presa română.

Potrivit declarației unui protestatar pentru agenția Interfax, colaboratorii ministerului nu au avut acces în clădire, întrucît manifestanții au pus sigiliu și interzic intrarea în sediul ministerului atît timp cît situația din țară nu se normalizează.

Precizăm că în rezultatul violențelor din Piața Independenței au decedat cinci persoane.